Ha a nők nevében szeretnék a keresztény egyháztól egy nagyobb összegű kárpótlást kérni a boszorkányüldözés miatt, szerintetek megkapjuk?
A 15–18. század közötti boszorkányüldözések kivégzett áldozatainak száma durva becslések szerint megközelíti a kilencmilliót!
Akkor ez a nők holokausztja, nem? Akkor minket is megillet a kárpótlás így párszáz évvel később, nem? És vezessék be a börtönbüntetést ennek a ténynek a tagadására is! Mellesleg távoli rokonaim között van egy igazi indián is... ő is kérhet pénzt az USÁtól, amiért az egész népét kiirtották a saját hazájukban?
ha ennyire nem vyga tisztában a dolgokkal...
mi az pl., hogy "keresztény egyháztól"?
akár elhiszed (te és a hasonlóan okos társaid), akár nem, a boszorkányként elítélteket állami törvények alapján végezték ki. Úgyhogy pereld a Magyar Királyságot, hátha...
" ha ennyire nem vyga tisztában a dolgokkal...
mi az pl., hogy "keresztény egyháztól"? "
mér mi az hogy zsidó vallás vagy egyház (vagy a fax tudja ezek hogy hívják magukat) pl?
"A zsidók azért "nyafognak" mert egypár agyroggyant barom miközben tagadja a holokausztot, néha elszólja magát azzal, hogy azért jó lenne megismételni.
"
jól van már megint sokat nézted a schindler listáját jogvédő barátom
gondolom pont le@szrod hogy palesztin földön a zsidó barátaid éppen holokausztot csinálnak poénból
Ma is tanultam valamit; az jogtalan, ha nem csak a vagyonuktól de az emberi mivoltuktól is megfosztott emberek, vagy esetleg rokonaik ma kártérítést követelnek az elkövető államtól, de az jogos, ha a holokauszt áldozatain számon kérjük azt, hogy mi történik ma Izraelben.
A kérdés nem csak ökörség, de színtiszta provokáció is. Nem tudom, hogy a 9 milliót egyáltalán honann szedte. Nem tudom, van-e a boszorkányüldőzésnek mai túlélője, akinek még bő 60 év után is rémálmai vannak a történtek miatt. (ahogy arra a holokauszttal kapcsolatban van példa) Nem tudom, hogy egyáltalán pontosan megnevezhető, hogy ki is (egyház vagy állam) nevezhető meg felelősnek a boszorkányüldözésért.
De persze ezen részletek nem fontosak a kérdező számára, hiszen csupán egy jót akart zsidózni.
A kérdés nem lenne rossz pl hogy ennyi erővel miért nem az indiánokkal foglalkoznak. csak elég bután van megfogalmazva
1. komolyan: kitől várod el hogy fizessenek az összes nőnek (azaz a népesség több mint 50%-ának) pénzt?
2. nem csak nőket végeztek ki, boszorkánysággal férfiakat is meg lehetett gyanúsítani.
3. még azokkal a szerencsétlen áldozatokkal sem törődnek akik elvesztik a házukat egy természeti katasztrófa miatt. saját hibájukon kívül hajléktalanok lesznek. velük sem törődnek pedig ez jelenlegi probléma nem több száz évvel ezelőtti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!