Milyen jogaim vannak a menekültekkel szemben, pl. ha megtámadnak?
Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad, pl, ha késsel támad, akkor én is max késsel védekezhetem, de már pisztollyal nem. Szóval az önvédelem így eléggé korlátozott.
Viszont adódik a kérdés: Vajon vonatkozik-e ez a menekültekre is? Mi van, ha megtámadnak, többen is? Gondolom, lehet kés is náluk...Hogyan lehet védekezni? Ha menteni akarom az életem, mi megengedett jogilag?
A kérdés fontos és aktuális, mert megyek vissza egyetemre, és abban a városban is nagyon sok a menekült. A válaszokat előre is köszönöm!
Ugyanúgy, mint bármely esetben.
A jog előtt mind egyenlőek vagyunk.
# 8/12 Időpont ma 09:30
Aki önvédelmi célra tartott és viselt gázfegyverbe riasztópatront tesz, azt gyönyörűen fejbe kólintják mire a második töltényt elsütné. Úgyhogy ilyen hülyeségeket lehetőleg ne javasolj.
"Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad"
Mi mindent "tudsz" még ilyen pontosan és magabiztosan?
Csak mert ez rohadtul nincs így.
A kérdésed egy részében valótlan dolgokat állítottál. Arról nem is beszélek, hogy nyilván gyűlöletkeltő és lázító szándékkal "kérdezted" az egészet.
Nyilván megvédheted magad, ha megtámadnak és nyilván nem kell beszaladnod a sarki henteshez késért, ha azzal támadnak meg. Megtisztellek azzal, hogy nem nézlek olyan ostobának, hogy elhiszem, hogy ezt komolyan kérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!