Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogaim vannak a menekül...

Milyen jogaim vannak a menekültekkel szemben, pl. ha megtámadnak?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad, pl, ha késsel támad, akkor én is max késsel védekezhetem, de már pisztollyal nem. Szóval az önvédelem így eléggé korlátozott.

Viszont adódik a kérdés: Vajon vonatkozik-e ez a menekültekre is? Mi van, ha megtámadnak, többen is? Gondolom, lehet kés is náluk...Hogyan lehet védekezni? Ha menteni akarom az életem, mi megengedett jogilag?

A kérdés fontos és aktuális, mert megyek vissza egyetemre, és abban a városban is nagyon sok a menekült. A válaszokat előre is köszönöm!

2015. aug. 18. 08:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
Több olyan eset volt, amelyben magyarok felfegyverkezve támadtak meg és raboltak ki menekülteket, mint fordítva. Rohadtul nem érdekük nekik balhézni, mert a legkisebb stikli miatt simán megtagadják tőlük a menekültstátust és visszaküldik őket oda, ahonnan jöttek. Ezáltal buknak alsó hangon 4000-5000 dollárt (amit az útra költöttek el) és nem is nagyon próbálkozhatnak újra. Szóval hacsak nem egy nagy talicska 500 euróssal mászkálsz a városban, akkor nem nagyon éri meg nekik rád ugrani, mert jóval többet bukhatnak. Szociopaták persze köztük is lehetnek, de azok inkább valamelyik lázadó bandába állnak be jellemzően, ott sokkal többet lehet rabolni és erőszakolni.
2015. aug. 18. 10:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy, mint bármely esetben.

A jog előtt mind egyenlőek vagyunk.

2015. aug. 18. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

# 8/12 Időpont ma 09:30

Aki önvédelmi célra tartott és viselt gázfegyverbe riasztópatront tesz, azt gyönyörűen fejbe kólintják mire a második töltényt elsütné. Úgyhogy ilyen hülyeségeket lehetőleg ne javasolj.

2015. aug. 18. 11:20
 14/21 kovpet ***** válasza:
79%

"Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad"

Mi mindent "tudsz" még ilyen pontosan és magabiztosan?

Csak mert ez rohadtul nincs így.

2015. aug. 18. 11:41
 15/21 A kérdező kommentje:
Csak feltettem egy kérdést, amire normális választ vártam. Aki rendesen válaszolt, annak nagyon köszönöm! :) Viszont nem értem, minek ír ide az, aki csak kötekedni akar. Kötekedjen máshol!
2015. aug. 18. 13:10
 16/21 kovpet ***** válasza:
72%

A kérdésed egy részében valótlan dolgokat állítottál. Arról nem is beszélek, hogy nyilván gyűlöletkeltő és lázító szándékkal "kérdezted" az egészet.

Nyilván megvédheted magad, ha megtámadnak és nyilván nem kell beszaladnod a sarki henteshez késért, ha azzal támadnak meg. Megtisztellek azzal, hogy nem nézlek olyan ostobának, hogy elhiszem, hogy ezt komolyan kérdezted.

2015. aug. 18. 13:19
 17/21 A kérdező kommentje:
Én tényleg komolyan kérdeztem! A provokálás nem az én stílusom.
2015. aug. 18. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
2012 óta nincs ilyen, hogy ugyan azzal kell védekezni... a kérdésre pedig:ugyan olyan jogaid vannak mint egy magyarral szemben.
2015. aug. 19. 01:04
 19/21 kovpet ***** válasza:
1012 előtt sem volt ilyen. Az arányosság nem az eszközre vonatkozik, hanem a cselekmény egészére. Tehát például ha a vagyonod ellen irányul egy támadás (magyarul lopnak), akkor nem háríthatod el azt a támadó élete árán.
2015. aug. 19. 09:14
 20/21 kovpet ***** válasza:
2012 előtt :)
2015. aug. 19. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!