Milyen jogaim vannak a menekültekkel szemben, pl. ha megtámadnak?
Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad, pl, ha késsel támad, akkor én is max késsel védekezhetem, de már pisztollyal nem. Szóval az önvédelem így eléggé korlátozott.
Viszont adódik a kérdés: Vajon vonatkozik-e ez a menekültekre is? Mi van, ha megtámadnak, többen is? Gondolom, lehet kés is náluk...Hogyan lehet védekezni? Ha menteni akarom az életem, mi megengedett jogilag?
A kérdés fontos és aktuális, mert megyek vissza egyetemre, és abban a városban is nagyon sok a menekült. A válaszokat előre is köszönöm!
Én is egyetemista vagyok és minden nap mellettük kell elmennem sokszor félelmet keltenek, mikor ordibálnak és mutogatnak feléd...
Győr.
Gázpityu tökéletes. Ezek egy olyan országból jönnek ahol nem gázfegyverrel mászkálnak hanem élessel és lőnek is,szóval 100% hogy azt fogják hinni éles fegyvered van és egyből betojnak a gatyájukba.
És nincsenek tisztába a helyi törvényekkel,szóval hogy tilos az éles fegyver tartása. A gázpityu meg legális,elsőre betárazol egy riasztópatront ha jön a késsel levegőbe durrantasz egyet aztán rászegezed.
Vagy lerohannak a fszba. Pont azért, mert háborús övezetből jönnek. Kétlem hogy egy nagyobb csoport beszarna egy pisztolytól azok után amin átmentek.
A legjobb önvédelem a nem kötekedés. Ha mégis szívóznak veled, akkor vagy megvereted magad, vagy elfutsz. Én naponta megyek el menekültek mellett egyébként, és a legrosszabb ami történt velem az az, hogy elkérték az utolsó szál cigim. Nem kell annyira félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!