Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogaim vannak a menekül...

Milyen jogaim vannak a menekültekkel szemben, pl. ha megtámadnak?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy ha egy magyar ember támad rám, akkor maximum olyan eszközzel védekezhetek, amivel ő is támad, pl, ha késsel támad, akkor én is max késsel védekezhetem, de már pisztollyal nem. Szóval az önvédelem így eléggé korlátozott.

Viszont adódik a kérdés: Vajon vonatkozik-e ez a menekültekre is? Mi van, ha megtámadnak, többen is? Gondolom, lehet kés is náluk...Hogyan lehet védekezni? Ha menteni akarom az életem, mi megengedett jogilag?

A kérdés fontos és aktuális, mert megyek vissza egyetemre, és abban a városban is nagyon sok a menekült. A válaszokat előre is köszönöm!

2015. aug. 18. 08:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Tok ugyan azok a szabalyok vonatkoznak rad, mint minden mas esetben...
2015. aug. 18. 08:13
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Kétlem hogy egyetemista lennél, érettségit csak nem adnak ekkora észlénynek, aki a törvények alapvető tulajdonságaival sincs tisztában.
2015. aug. 18. 08:18
 3/21 anonim ***** válasza:
27%

Én is egyetemista vagyok és minden nap mellettük kell elmennem sokszor félelmet keltenek, mikor ordibálnak és mutogatnak feléd...

Győr.

2015. aug. 18. 08:39
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel, Magyarországon történik így a menekültre is ugyan azok a szabályok és törvények érvényesek.
2015. aug. 18. 08:45
 5/21 anonim ***** válasza:
74%
Na egy újabb idióta rettegő, vigyázz mert a menekültek éjszaka vámpírrá változnak és kiszijják a véredet...
2015. aug. 18. 08:49
 6/21 A kérdező kommentje:
Nem én rettegek, hanem a szüleim -.-" És nem értem, miért lenné buta, csak mert feltettem egy kérdést.
2015. aug. 18. 08:59
 7/21 A kérdező kommentje:
Egyébként elég szomorú, hogy csak ennyi önvédelmei lehetőséget kaphatunk :(
2015. aug. 18. 09:00
 8/21 anonim ***** válasza:
33%

Gázpityu tökéletes. Ezek egy olyan országból jönnek ahol nem gázfegyverrel mászkálnak hanem élessel és lőnek is,szóval 100% hogy azt fogják hinni éles fegyvered van és egyből betojnak a gatyájukba.

És nincsenek tisztába a helyi törvényekkel,szóval hogy tilos az éles fegyver tartása. A gázpityu meg legális,elsőre betárazol egy riasztópatront ha jön a késsel levegőbe durrantasz egyet aztán rászegezed.

2015. aug. 18. 09:30
 9/21 anonim ***** válasza:
81%

Vagy lerohannak a fszba. Pont azért, mert háborús övezetből jönnek. Kétlem hogy egy nagyobb csoport beszarna egy pisztolytól azok után amin átmentek.

A legjobb önvédelem a nem kötekedés. Ha mégis szívóznak veled, akkor vagy megvereted magad, vagy elfutsz. Én naponta megyek el menekültek mellett egyébként, és a legrosszabb ami történt velem az az, hogy elkérték az utolsó szál cigim. Nem kell annyira félni.

2015. aug. 18. 10:08
 10/21 anonim ***** válasza:
25%
Vagy- vagy, de addig kilövöm rájuk a tárat és amíg köhécselnek eliszkolok. Azért álljon meg a menet hogy hagyjam megveretni magam a saját országomban ,jöttment senkiházi élősködök által. Örüljenek hogy meg vannak tűrve,ne hepciáskodjanak ,mert megjárják.
2015. aug. 18. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!