Hogyan működik pontosan a jogszabály?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk én egy YouTube videót készítek, és kifizetem a zene felhasználási díját (megveszem a zenét), akkor onnantól kezdve azt a zenét a videóim során használhatom úgy, hogy a YouTube nem tiltja le? Ők honnan fogják tudni, hogy nekem megvan a jogom a felhasználásáról?2015. aug. 7. 12:20
1/2 anonim válasza:
Onnan fogják tudni, hogy a jogtulaj nem jelent téged.:)
2/2 anonim válasza:
Ha megveszed egy adathordozón (CD) a zenét, vagy magát a zeneszámot digitális áruházból, attól még a felhasználására még nem kapsz engedélyt. Ilyenkor azért fizetsz, hogy a zenét kedvedre hallgasd, esetleg nonprofit módon személyes célra használd (pl. ha családi videó alá vágod, amit otthon nézegetsz, az a kutyát nem fogja zavarni). A YouTube videókkal már potenciálisan pénzt lehet szerezni, ez pedig már egyértelműen kereskedelmi felhasználásnak minősül. Erre csak akkor kapsz engedélyt, ha a kiadóval leszerződsz rá, és hidd el, ez elég súlyos összegekbe kerül. Ha meg ennyi pénzed lenne akkor nyilván nem a gyakorikérdéseken kérdeznéd... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!