Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogászok! Honnan, hogyan...

Jogászok! Honnan, hogyan értesültök a legújabb jogszabályokról, törvényekről, rendeletekről. Stb?

Figyelt kérdés
Idén voltam első éves joghallgató, és kíváncsi lennék, hogy ez hogyan történik. Mivel a sajtóban is naponta lehet olvasni ilyen változásokról... Gondolom, Ti valamilyen hitelesebb forrásból értesültök, hogy mindig naprakészek legyetek. Hogyan, milyen formában történik ez?

2015. jún. 27. 12:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Építész vagyok, szóval nem biztos, hogy jól tudom... de szerintem a magyar közlönyből.
2015. jún. 27. 12:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Jogtárból, de kizárólag azokat a jogszabályokat figyelem, amivel dolgozom.

Ha az összesed akarod figyelni, a jogszabálytervezeteket a kormany.hu oldalon a dokumentumoknál látod feltöltve, illetve a kihirdetett jogszabályokat a Magyar Közlöny elektronikus honlapján.

Korábban működött a torvenyfigyelo.hu oldal, de jó ideje nem szuperál.

Hallgatóként magam is kísérletet tettem az összes jogszabály-változás figyelemmel követésére, de hamar a feledésbe merült pár polgár és büntető vizsga után... :)

2015. jún. 27. 12:36
 3/15 A kérdező kommentje:
Jaj, nem... :) Nem figyelem még. Míg el nem végzem az egyetemet, csak a vizsgákra koncentrálok minden erőmmel. Csak kíváncsi voltam. Feleslegesen nem terhelem az agyamat. Majd ha megvan a diploma, utána... :) :D
2015. jún. 27. 12:39
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Már ne haragudj, de hová jársz, hogy ennyit nem mondtak el?

Mindig is mondtam, hogy a magyar oktatás egy vicc.

2015. jún. 27. 13:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Még a [link] is segítségedre lehet.
2015. jún. 27. 16:14
 6/15 anonim ***** válasza:

Első évben nem túl indokolt az ilyen technikai részletekbe való beavatás... legalábbis a római jogon és a magyar/eu.jogtörténeten már nem módosítanak túl sokat.

Bár nálunk a hatályos jognál sem mondták el, csak ha külön kérdeztük. Úgy voltak vele, "ha már a jogász szakra jöttél, tanulj meg érvényesülni..."...

2015. jún. 27. 16:15
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Első évben nem túl indokolt az ilyen technikai részletekbe való beavatás"

Ez pont nem részlet.

Ezzel kellene kezdeni, hogy

"Gyerekek, 5 éves a képzés, ennyi idő alatt sok minden megváltozik, épp ezért a Magyar Közlöny a mi híradónk"

Na nem baj, a római jog az bezzeg fontos.

2015. jún. 28. 12:16
 8/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg rosszul fogalmazhattam.

Arra utaltam, hogy azon kurzusok kapcsán, amiket első évben oktatnak, valóban technikai részletnek számít.

Igen, abban egyetértek, hogy átfogóan nézve nem apró részlet.

De az első évben oktatott tárgyak tükrében minden bizonnyal az, nem mindegy a megközelítés.

2015. jún. 28. 12:28
 9/15 anonim ***** válasza:

Ügyvéd vagyok, előfizettem egy jogtárra, ami mindig naprakész. Ha keresek valamit, be lehet állítani a hatályt, tehát bármikor hatályos állapotot vissza tudok nézni.

Konkrétan nem figyelek minden nap minden változást - az lehetetlen is lenne. A nagy horderejű dolgokról persze tud mindenki (új Mt., új Ptk, új Btk...), de hogy pl. a nemzetközi nem tudom milyen standerdeket tegnap hogyan szabályozták újra, arról fogalmam sincs. Megnézem, ha kell, de nem követem nyomon.

Most ezen elsőévesként még egyáltalán ne aggódjál, mire végzel, ki fog alakulni benned is, hogy mi az, amire mindig oda kell figyelni, mi az, amire csak akkor, amikor előjön bármiért. Aztán pedig ott lesznek még a gyakornoki éveid, amik alatt még jobban megtanulnod kezelni ezt a rengeteg változást.

Egyébként, azért megjegyzem, hogy a mai jogalkotási dömping (és színvonal...) katasztrofális és tényleg követhetetlen...

2015. jún. 29. 23:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Azt azért kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy milyen jogtárakra lehet előfizetni, illetve, hogy Te melyikre fizettél elő? :) Köszi!
2015. jún. 30. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!