Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakdolgozatban hogy kell...

Szakdolgozatban hogy kell törvényekről, rendeletekről, jogszabályokról írni?

Figyelt kérdés

szóval olyan a témám, hogy egy csomó rendelet tartozik hozzá...(minde egy törvényen-en belül van.

de nem akarom szó szerint leírni ezeket...nem is vennék jó néven..meg csomó helyet elfoglalna...de törvényről nem lehet nem szó szerint írni...hogy csináljam.,h.elfogadják?

és hogy hivatkozzam le??adott rendelet után írjam le a paragrafust,bekezdést,vagy a legvégén említsem magát a törvényt,és a vonatkozó paragrafusokat?

2009. nov. 8. 10:57
 1/4 A kérdező kommentje:

#törvényen

#mind

2009. nov. 8. 10:58
 2/4 A kérdező kommentje:

arra gondoltam,h.mellékletként csatolom a törvényt és a vonatkozó részeket...és a dolgozatban utalok rájuk...akkor ez beleszámít azoldalszámba?

én úgy gondolom nem,meg ugye valami szó szerint kinyomtatva,nem értékelhető sokra...

2009. nov. 8. 11:20
 3/4 A kérdező kommentje:
#az oldalszámba
2009. nov. 8. 11:20
 4/4 anonim ***** válasza:

általában erre van tájékoztató, az adott kar/szak teszi közzé hogy pl. a melléklet beleszámít-e az oldalszámba, vagy hogyan kell hivatkozni.

én úgy hivatkoznék hogy lábjegyzetbe írnám a törvény-paragrafus-bekezdés számát

(de én műszaki témában írtam diplomamunkát, máshol biztosan mások a szokások)

2009. nov. 8. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!