Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol találhatnék valami összefo...

Hol találhatnék valami összefogó információt a legfontosabb törvényekről, és rendeletekről valamint a különbségeikről?

Figyelt kérdés
Továbbtanulásomhoz lenne szükséges ilyen jellegű tudás, hogy mi szabályoz mit, pl. miniszteri rendelet, törvényerejű rendelet, törvény, alkotmány, stb. Hol tudnék egy átfogó képet kapni ezekről? (Nem akarom kiolvasni az egész törvénykönyvet csak egy rálátást akarom h legyen :)) Köszi előre is!
2009. júl. 13. 16:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy CD-jogtárat. Több cég is forgalmaz ilyet, ott címszavaka kereshetsz rá, tehát megnézheted az egyes témákhoz kapcsolódó törvényeket/rendeleteket.

(Azt azért vedd figyelembe, hogy ezek sokszor hivatkoznak egy másik törvényre, ami egy harmadikra, tehát így sem egyszerű a keresgélés, de valamennyire átlátható)

2009. júl. 13. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezt igazán nem nagyon értem, hogy mihez kell, joghallgatóként mondom hogy elég lehetetlen kérésed van, mit értesz fontosabbak alatt? Vagy nem inkább arra gondolsz, hogy általánosságban mi a hierarchia ezek között és miket szabályozhatnak, ki hozza meg őket, hogyan, stb.?

Egyébként meg a www.magyarorszag.hu hasznos oldal keresőbe beírod amire gondolsz és ott olvashatsz róla.

2009. júl. 13. 20:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen ilyesmire gondoltam! No de leírtam emailben bövebben várom a válaszodat, és köszi mégegyszer nektek! :)

2009. júl. 14. 13:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!