Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogászok! Honnan, hogyan...

Jogászok! Honnan, hogyan értesültök a legújabb jogszabályokról, törvényekről, rendeletekről. Stb?

Figyelt kérdés
Idén voltam első éves joghallgató, és kíváncsi lennék, hogy ez hogyan történik. Mivel a sajtóban is naponta lehet olvasni ilyen változásokról... Gondolom, Ti valamilyen hitelesebb forrásból értesültök, hogy mindig naprakészek legyetek. Hogyan, milyen formában történik ez?

2015. jún. 27. 12:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Rengetegféle jogtár van!

A budapesti ügyvédeknek (egyelőre) ingyen lehet választani az Optijus és a HVG-ORAC jogtárai között. Én nem vagyok budapesti, szóval nekem fizetni kellett. Optijusom van.

De ott van pl. a régi "Complex" jogtár (azt hiszem, már lehet, hogy valami más néven fut), meg egy csomó másik is.

A magyarorszag.hu-n pedig a hatályosak fenn vannak ingyen is, de ott nem lehet kommentárt nézni hozzá, se BH-t, és időgép sincs.

2015. jún. 30. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Jogtárakban még ne gondolkodj kérdező, egyrészt drága egy hallgatónak, másrészt a könyvtáratokban bizonyára van 1-2 fajta a gépeken.
2015. jún. 30. 16:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Főleg azért ne gondolkodj, mert - mi legalábbis az ELTE-n - hallgatóként ingyen megkaptuk DVD-n kb. félévente.

De hidd el, neked nem kell még! Bőven elég neked a magyarorszag.hu-n megtalálható ingyenes verzió.

2015. jún. 30. 16:09
 14/15 A kérdező kommentje:
A "csak kíváncsiságból kérdezem" nem volt elég egyértelmű? :D
2015. jún. 30. 20:49
 15/15 anonim válasza:

Én mérnök vagyok nem jogász, de a mi munkánkhoz is tartozik rengeteg jogszabály. Az a "néhány" jogszabály ami kell a napi munkádhoz azt követed amikor előveszed ismét, vagy ahogy a többiek is mondják a legfrissebb jogtárak úgyis frissülnek maguktól. A közlöny egy jó forrás, mert annak ha átfutod a tartalomjegyzékét "általában" (jó a ma divatos saláta törvények korában már nem annyira) látod, hogy változott-e az amivel dolgozol. A nagy horderejű változások meg az illetékes minisztériumok, meg akár az országos sajtóban is benne lesznek. A helyi jogszabályoknál meg az adott település honlpaján fent van minden változás.

Egyébként tényleg fontos ez és igen sok időt el tud venni az ember életéből, hogy kövesse, hogy éppen mi hogyan változott. Főleg amikor valami politikai ok miatt úgy módosítanak valamit, hogy lehető legkevesébé legyen feltűnő.

2015. júl. 23. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!