Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha csak leutazunk a balatonpar...

Ha csak leutazunk a balatonpartra egy éjszakára azért megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
Azt tervezzük hogy lemegyünk egy nap reggel a Balatonra, szállást nem bérelünk hanem egész nap parton leszünk szabadstrandon majd másnap hajnalban hazautazunk vonattal, amin alszunk valószínűleg. Ebben van valami olyan amiért esetleg megbüntethetnek? Vagy akármi amire oda kell figyelnünk? Esetleg valami díj?
2015. júl. 24. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Arra kell odafigyelni, hogy nehogy a garazsban ebredjel.
2015. júl. 24. 23:06
 2/14 anonim válasza:
100%
Csak én nem értem, hogy evvel mi a gond??
2015. júl. 24. 23:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Én sem értem, meg hogy miért büntetnének meg, de van egy ismerősöm aki nagy "szakértő" ebben, és biztos benne. Kicsit elbizonytalanított engem is, úgyhogy gondoltam megkérdezem hátha valaki jobban tudja.
2015. júl. 24. 23:10
 4/14 anonim ***** válasza:
26%
Mivel nem fizettek idegenforgalmi adót az ott töltött éjszaka után, elméleti síkon igen, ez szabálysértés. Ha a helyi önkormányzat a szállás díjának százalékában határozta meg az IFA-t, akkor nincs gond, mivel a szállásért nem fizettek (hiszen nincs is szállásotok). Ha fix összeg, fizetni kellene. Az más kérdés, hogy ezzel a kutya nem fog foglalkozni, és mivel ti ébren fogtok mászkálni, nem is bizonyítható, hogy ott töltöttétek az éjszakát.
2015. júl. 24. 23:19
 5/14 A kérdező kommentje:
18 alatt vagyunk mindannyian szóval az idegenforgalmi kilőve ha csak ennyi a baj.
2015. júl. 24. 23:22
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Idegenforgalmi adó? Hehe, én 40 éves leszek, jó pár éjszakát eltöltöttem már a Balatonon, volt, hogy kocsi ülésén éjszakázva és bérelt szobában is, de ilyen adót még egy fillért nem fizettem és nem is fogok.

Nem lesz semmi, más kérdés, hogy ilyenkor reggelre nyúzottan ébred az ember, a fűben vagy kocsi hátsó ülésén aludva nem épp kényelmes, na meg az elfogyasztott fekete címkés cseresznyepálinkák után. De szép is volt.

2015. júl. 24. 23:25
 7/14 anonim ***** válasza:
95%
Ha bèreltél szobàt, fizettél ifa-t is. Már ha a tulaj befizette.
2015. júl. 24. 23:32
 8/14 anonim ***** válasza:
81%
"18 alatt vagyunk mindannyian" Ha alkoholos állapotban lesztek akkor lehet gond, a rendőr simán a szülők után telefonálhat és megvárják hogy értetek menjen valaki. És kezdődik a kérdések halmaza: "ki vette az alkoholt önöknek?" Stb. Szóval ha mentek is akkor ésszel...
2015. júl. 24. 23:49
 9/14 szántóvető ***** válasza:
76%
a hajam égnek áll az ilyen és hasonló kérdésektől.az emberek rettegnek az államtól,meg vannak félemlítve ebben az országban.agyonadóztatott meg agyonkontrollált rendszert építettek ki ahol alapvető tevékenységek művelésétől is félnek az emberek.és a kérdező még csak kiskorú,belőle is csak egy megfélemlített droid lesz mire felnő aki örül hogy minimálbérért dolgozhat amíg öregen meg nem hal.
2015. júl. 25. 06:35
 10/14 A kérdező kommentje:
Utolsónak igaza van. Csak már az van hogy minden hülyeség miatt a nyakadba varrnak egy ötvenezres bírságot szóval gondoltam azért inkább megkérdezem, hátha tényleg van valami ilyen.
2015. júl. 25. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!