Küzd még valaki ilyen érzéssel? (halálbüntetés)
És ha valaki abban hisz, hogy ha mártírhalált hal, akkor a Mennyországba kerül és 72 szűzlány várja őt, akkor olyan ellen mit ér a halálbüntetés?
Vagy mondjuk Breivik esetében, aki direkt arra számított, hogy le fogják őt lőni az akciója közben és ő is mártírrá válik majd és rendesen csalódott volt, amikor életben maradt?
Mi van akkor, ha egy bűnözőnek a halál sokkal jobb, mint az élet?
Mért érdemel jobbat az, aki különös kegyetlenséggel megöl egy gyereket, mint azok a 100 éves matuzsálemek, akik anno egy haláltáborban voltak beosztva?
Szerintem igenis megérdemelné mindenki a halálbüntetést, aki megölt egy másik embert (legalábbis ha bizonyítható és nem önvédelemből). Sőt ha rajtam múlna, akkor nem úsznák meg egy egyszerű fejlövéssel vagy villamosszékkel, hanem egy napokig tartó fájdalmas procedúrán esnének át.
Amit most én fogok írni na azzal tuti hogy nagyon nem leszek népesszerű és tuti hogy sok offot fogok kapni de úgy érzem muszáj írnom. Én nem teszek különbséget. Gyilkos és gyilkos között (az önvédelem természetesen más tészta, mert teljesen jogosan tette akkor).
Nekem az a véleményem hogy a halálbüntetés teljesen rendben lenne ha azt nem egy másik ember végezné mert akárhogyan is nézzük egyrészt mennyire beteg ember végezné el ezt a munkakört(hogy az nem e olyan beteg mint az akivel végez?) vagy ha csak be lett oda osztva és muszáj meg tennie vagy ki rúgják akkor a kivégző(kivégzők esetleg) mennyire betegszenek ebbe bele? meg éri ezt tenni? ha gép teszi akkor teljesen más de a tanúkat akkor is megviselné.
Aztán ott van az hogy az a sok szemétláda a mi adónkból érzi jól magát a börtönben és ott lébecol tétlenül.(és ahogy mondta egy előttem szóló) be kell őket rakni kényszermunkára amit még egy nagyon szegény sem vállalna, a mocskok dolgozzanak meg az ételért és az ágyért. Ezeknek jogot a börtönben? lófüttyöt nekik nem ám hogy jogot.
Aztán el kezdték feszegetni azt hogy meg váltás lehet neki a halál. Igen ám de minden ember retteg ha érzi hogy jön a vég. Nincsen olyan ember akiben akkor nem omlana össze minden hiszen mindenkiben benne van az élni akarás még az ilyen "emberekben" is. Az a probléma viszont hogy a halál tényleg végleges és csak egyszer történik meg és a nagyon betegek gondolhatják azt hogy húúú de jó de szerintem nem ez lenne a gyakori hozzá állás hanem a félelem a haláltól a végől ami úgy is jönni fog érte. Amúgy a kivégzések lehet hogy az embereket elrettentené a bönözéstől de ez már diktatúra lenne, de lehet szükség lenne rá mert szerint
A halálbüntetéssel kapcsolatban mindig egy Martin Luther King idézet jut az eszembe:
"Meggyilkolhatsz egy gyilkost, de a gyilkosságot magát ezzel még nem gyilkolod meg."
(bocsi elküldte véletlen)
szóval lehet szükséges lenne a diktatúra mert az ember úgy van kitalálva hogy mindig a rendszer ellen lázad mert soha semmi nem jó neki. Így vagyunk mi kitalálva és akkor lép az emberiség egy nagyot előre ha éppen egy nagy hatalmú rendszert akar megdönteni.
Szerintem tök mindegy hogy egy ember egy embert öl meg vagy több százat akkor is nagy veszteség az a családnak és az ismerősöknek akik elvesztik szerettüket vagy rokonukat/haverjukat stb.
Van még véleményem. Szerintem akik a második világháborúban bűnt követtek el nagyon idősek. oké zárják be őket, de ők már úgy is hamar meghalnak és bűneikért úgy is megfizetnek oda át. Rájuk nem kell pazarolni az energiánkat. Tovább kell lépnünk és nem a múltban rostokolni hanem egy szebb jelent és talán jövőt létrehozni hogy a gyermekeink és unokáink számára élhető legyen, és példát vehessenek rólunk hogy mi mindent meg tettünk és hogy ők is ilyenek legyenek. Muszáj már valamit tenni hogy minden jobb legyen mert a világ egyre romlottabb és egyre rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!