Engedélyeznéd a homoszexuálisok házasságkötési és/vagy örökbefogadási jogát? Vagy egyiket, vagy másikat? Esetleg mindkettőt? Miért/Miért nem?
Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 17:24
11/27 A kérdező kommentje:
én is azokkal értek egyet, akik a házasságkötést engedélyeznék, az örökbefogadást nem. Ugyanezek az érvek fogalmazódtak meg bennem is, mint amiket leírtatok. Végiggondolva, amikor a "gyerek" már elég érett, hogy felfogja és a társasága is (bár erre nincs garancia) elfogadja, addigra már nem kell örökbe fogadni, hiszen szerintem el kell érni a 17-18 éves kort, hogy ne okozzon neki különösebb traumát a két apa /anya. Akkor meg már nem kell örökbe fogadni (18 évesen pl.)
Köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 5. 18:01
12/27 anonim válasza:
Nem. A homoszexualitás egy betegség, rendellenes lélekfejlődés eredménye. Ezt semmiképpen sem szabad támogatni. Ma már létezik néhány országban terápia melynek célja az, hogy célzottan heteroszexualitásba billentsen át egy homoszexuálist. Azonban ehhez arra van szűkség, hogy meg akarjon változni az egyén.
13/27 anonim válasza:
Meg azokban az országokban nincs ekkora tolerancia mindenki fele...
14/27 anonim válasza:
És ha tegyük fel betegség, akkor miért zavar téged?
Kinek ártanak?
Szerintem maximum maguknak.
15/27 anonim válasza:
Az élettársi viszonyt max, a jogi dolgok miatt. Viszont aki az örökbefogadást engedélyezné az együgyű. Az egészséges gyermek fejlődéséhez apára és anyára van szükség, ez bizonyított dolog. A homoszexualitás pedig gyakran pszichológiai ok miatt van, ezt pedig a "szülei" nevelése is elérheti.
16/27 anonim válasza:
Az örökbefogadást soha, de soha nem engedélyezném, hogy miért az már ragyogóan leírták mások is előttem. A házassággal meg az a helyzet, hogy az már teljesen beivódott a kultúránkba, hogy az az amikor egy férfi és egy nő összeköti az életét. tehát én a házasságot sem engedélyezném. Lehetne valami hasonló, de más legyen a neve.
17/27 anonim válasza:
"Lehetne valami hasonló, de más legyen a neve."
mit szólnál pl. a regisztrált élettársi kapcsolathoz, mint névhez?
18/27 anonim válasza:
én sem engedném egyiket sem! igaza van az előttem szólónak hogy betegség!
19/27 anonim válasza:
A többséggél értek egyet. Tehát: házasság igen, örökbefogadás nem. (És azt is elítélem, amikor a leszbikus hölgyek ismerős férfitól "kérnek" spermát, és így hoznak létre utódot, akit aztán a barátnőjükkel nevelnek fel. Sajnos láttam már ilyet...)
20/27 anonim válasza:
Egyiket sem. Kössenek olyan magánjogi szerződést, ami ezekkel azonos jogi tartalommal bír. A házasság megnevezés már foglalt az ellenkező nemű párokra értelmezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!