Engedélyeznéd a homoszexuálisok házasságkötési és/vagy örökbefogadási jogát? Vagy egyiket, vagy másikat? Esetleg mindkettőt? Miért/Miért nem?
az örökbe adás bonyolult kérdés, amiről inkább szakértőknek kéne beszélgetniük, mennyiben és miben hat ki a gyerekre, ha két homoszexuális neveli, mint az egyszerű laikusok hordják össze a mindenhonnan összehallott félinformációikat. Én már csak azért is nagyon óvatos lennék az engedélyezéssel, mert ha még az önmagában nem is okoz feltétlen gondot a gyereknek, hogy neki két apukája/anyukája van, a környezete viszont jó eséllyel nem lesz ezzel olyan elfogadó, hogy ne szívjon emiatt. Emiatt amíg a társadalomban nincs egy alap elfogadás a homoszexualitással kapcsolatban, addig én nem engedélyezném.
A házasságkötéssel viszont senkinek nem ártanak, ellenben nekik rengeteg dologban óriási segítség (mint az első is felsorolta), semmi érvet nem látok rá, miért ne lehetne.
Ha össze akarnak házasodni, tegyék hát, de az örökbefogadást én ellenzem.
Nem annyira durva az érvem, hogy "de hát azt látja, hogy a két apja dug", viszont ha kéz a kézben mennek az utcán (amit ugye férfiak egymás közt ritkán szoktak), azt a gyerek is láthatja. És ha megkérdezik a gyerektől, hogy hogy hívják az apját, mit válaszoljon szegény? És ha az anyjára kérdeznek rá? És ha azt hallja a gyerek, hogy anya csak egy van, és ehelyett neki apja van, de az kettő? Társadalmi áldozat lesz az a gyerek (mondjuk nem állítom, hogy egy gyermekotthonban, ahol van 8-10 gyerek és a "pótszüleik" napjában váltogatják egymást /mert ugye nekik az a munkahelyük/, nem lesz a társadalom áldozata).
Ha viszont mégis engedélyezik, akkor ezzel együtt az örökbefogadást is szabályozni kéne: ne lehessen mondjuk pár hónap után visszadobni a gyereket az otthonba, legfeljebb különleges esetekben.
Házasság/törvényesített élettársi kapcsolat: igen.
Örökbefogadás: nem.
A 17:35 és a 17:36 elmondta miért, egyetértek velük.
a házasságkötést igen.
ok: mindenkinek szíve joga eldönteni, kivel akar élni és ezt milyen formában pecsételi meg. Engem nem zavarna. Ha ez teszi teljessé az életüket, akkor tegyék.
A gyereket nem.
Sem örökbefogadás sem más módon.
Ok: egyszerűen nem értem, miért akarnak egy gyereket kitenni ennek. Az életét végig kísérik majd a folyamatos beszólások, megkeserítik az életét más emberek.
Nem arról van szó, hogy rossz szülők lennének. Ugyanígy nem kellene gyereket vállalnia az alkoholista/agresszív/drogos stb felnőttnek sem. Mert nem tudják megadni a gyereknek a nyugodt életet. Aki ennek ellenére gyereket vállal, az egy önző dög.
Jogokat és házasságot ,élettársi létet igen. Örökbefogadást semmiféleképpen sem!!!!
Egy gyerekbe ez igen is,hogy torz képet alakíthat ki.De előttem nagyon jól összefoglalták már a lényeget!!?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!