Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez nem törvénytelen diszkrimin...

Ez nem törvénytelen diszkrimináció?

Figyelt kérdés
Találtam egy álláshirdetést amelyben az áll,hogy kizárólag 30 év alatti munkavállalókat vesznek föl.(Vajon mi lehet az amire egy 29 éves alkalmas ,de egy 30 éves már nem)
2015. júl. 17. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát gondolom csapos állás vagy hasonló.

Sok kocsmatulaj abban a hitben él, hogyha szexi fiatal nőt vesz fel csaposnak, akkor több lesz a vendég.

2015. júl. 17. 21:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem.Betanított munkára keresnek embereket.Ezért nem értem ezt a korhatárt.
2015. júl. 17. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Elméletben a hírdetés ilyen formában való megjelentetése igen, diszkrimináció.

De általános gyakorlat hogy:

- csak nőket

- csak 25 év alatt

- csak minimum 5-10 év gyakorlattal

- minimum felsőfokú végzettséggel

vesznek fel még utcát sepreni is, ami egyfelől abszurd, másfelől diszkriminatív, mégse fog senki intézkedni miatta.

2015. júl. 17. 21:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Alapvetően mindenhol vannak elvárások, ez nem zárja ki hogy jelentkezz. Én szakmám pl olyan, hogy elsősorban 5-10 év tapasztalattal rendelkező embereket keresnének, mégis ott vagyok frissen végzettként.
2015. júl. 17. 21:53
 5/11 Shai-Hulud ***** válasza:
94%

Titkárnői állás.

Oda mindig 30 alatti jelentkezőt várnak, 40 év gyakorlattal...

2015. júl. 17. 22:48
 6/11 A kérdező kommentje:

# 5

Nem titkárnői állás.Már írtam,hogy betanított munkára keresnek embereket.Azt nem tudom,hogy pontosan milyen feladat lenne.

2015. júl. 17. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:

" Titkárnői állás. "

Azt elfelejtetted, hogy 2 diplomát és folyékony angoltudást is elvárnak - minimálbérért, természetesen.

Kérdező, elvileg törvénytelen, de a munkáltató szíve joga eldönteni, kit alkalmaz.

2015. júl. 17. 23:23
 8/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem törvényes. De: még mindig jobb előre tudni, hogy esélytelen vagy, mint hogy majd később kimondatlanul úgysem vesznek fel, te meg energiát és esetleg pénzt fektetsz bele a próbálkozásba.
2015. júl. 17. 23:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez ugyanolyan, mint mikor a jogászi állást B kategóriás jogosítvány meglétéhez kötnek, miközben van egy csomó látássérült ember jogi diplomával, köztük jómagam is. Hiába van jogi szakvizsgád+több nyelvből nyelvvizsgád, tessék térlátás nélkül megcsinálni a jogsit kocsira, különben doglozhatsz továbbra is napi 4 órában (ami ténylgesen van néha 8 vagy akár több óra is, olyan pénzért, ami az éhhalál ellen se jó.
2015. júl. 20. 11:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Látom csak az önsajnáltatás és lepontozás megy megint :D
2015. júl. 20. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!