Lakás eladás 3 tulajdonos esetén?
Van 3 tulajdonos, Egy 50%-os, egy 25%-os, meg én, akinek szintén 25%-a van.
A másik két tulajdonos el akarja adni, én viszont nem.
Állításuk szerint ha ők ketten el akarják adni és van vevő akkor azt nekem is alá kell írnom és rövid úton távozni a lakásból.
Mik a lehetőségeim?
Eladni a saját tulajdonrészüket tudják, nem az egész ingatlant.
Bíróságnál kérhetik a közös tulajdon megszüntetését és ott jó esély van, hogy az eladás lesz a választott megoldás. Egy ilyen eljárás persze elhúzódhat, főleg most, hogy ítélkezési szünet van a nyár miatt.
Amig tulajdonrészed van a lakásban addig lakhatsz ott.
A közös vagyon megszűnése bíróságon lehet eladással, kivásárlással vagy ha elege van a huzavonából a bírónak akkor kényszer eladással ami árverést jelent. Hagy ne mondjam hogy ez utóbbi forgatókönyv igen nyomott árat fog jelenteni. Egyezz inkább meg es vagy vásárolt ki őket vagy add el jó áron a részedet nekik!!
Árverést én se akarok, semmiképp.
Csak én konkrétan bent lakok, és negyed lakásrészből semmit nem tudok venni.(panel lakásról van szó)
Ők nem megvenni akarják a részemet, hanem eladni az egészet, így igazából elég tehetetlennek érzem magamat.
Ha semmiképp sem egyeztek, árverezés lesz a vége. Ez egyrészt jó, mert valaki olcsón fog lakáshoz jutni, egyrészt nem jó, mert szaré'-húgyé' elkótyavetyélik az ingatlanotokat.
Az a megoldás, amit te szeretnél, hogy 25% tulajdonjoggal szépen életed végéig ellakni a lakásban, na az nem fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!