Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az üzembentartóival nálam...

Az üzembentartóival nálam levő gépjárművemet eladhatom, ha a tulajdonos arra meghatalmazást ad?

Figyelt kérdés
A szituáció bővebben: Édesapám (párjának) autóját megkaptam, amikor ők másikat vettek, de csak üzembentartói szerződést írtunk, családon belül fölöslegesnek tartottuk átíratni. Most eladnám, viszont ehhez kell a tulajdonos, aki viszont tőlem 220km-re lakik. Adhat erre meghatalmazást, hogy ne kelljen személyesen ott lennie eladásnál, így én egyedül le tudjam bonyolítani az egészet?

2013. okt. 30. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen. Ez esetben te egy közvetítő leszel a tulajdonos és a vevő között. Hogy a vételárral mi lesz, az nem tárgya a kérdésnek. A későbbi (esetleges) komplikációk elkerülésére érdemes a törvény által előírt tartalmi és alaki követelményeknek megfelelni (pontos fogalmazás, minden szükséges adat, egyértelmű megbízás, tanuk, stb.)
2013. okt. 30. 09:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2013. okt. 30. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:

vonja vissza a tulaj az üzembentartóit, ezt te is írtd alá. majd adjdon egy aláírt adásvételit és neked egy meghatalmazást az eladásra.

én akkor se venném meg, de szabályos így

2013. okt. 30. 13:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Feltétlenül szükséges az üzembentartói szerződést felbontani az eladás előtt?
2013. okt. 30. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Úgy is elfogadják, ha az adásvételi szerződést egyik tanúja az üzembentartó. Vagy a megjegyzésbe beírják a visszavonást és az üzembentartó aláírja.
2013. nov. 2. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!