Hogyan lehetne feljelenteni a NAVnál ezt a görényt?
Figyelt kérdés
Tavaly kivettem egy albérletet, ahol a főbérlő nem fizetett adót utánam. Szeretném feljelenteni, de nincs bizonyíték arról, hogy átadtam a pénzt, csak egyetlen hónapban van, amikor a bankjába utaltam.
Amikor megfenyegettem, hogy felnyomom a NAVnál, akkor megzsarolt, hogy kéri az összes többi hónap lakbértartozását. Kifizettem őket, csak nem tudom bizonyítani. Szerintetek, a NAV elhiszi majd nekem, hogy kifizettem, ha nincs nyoma? Hogy lehet az ilyen patkányt feljelenteni a NAVnál, hogy jól büntessék meg?
Minek költöztél be, ha tudtad, hogy nem fizet adót? :D:D
2015. júl. 15. 14:13
2/13 A kérdező kommentje:
Azt nem az én dolgom tudni, h fizet-e adót vagy sem a személyi jövedelemadójában, de szeretném felnyomni, de azt állítja, h nem fizettem meg sok hónapot. Arról csak a facebookot tudom megmutatni az adóellenőröknek, hogy írtam a főbérlőnek, hogy viszem a pénzt, de arról nem adott papírt, hogy át is vette. Az elég bizonyíték, hogy a facebookon majdnem elismerte? Vagyis vannak arra utaló jelek?
2015. júl. 15. 14:26
3/13 anonim válasza:
Nem elég bizonyíték. Mindenesetre jól elcseszted :D
2015. júl. 15. 14:29
4/13 A kérdező kommentje:
Hol csesztem el? :(
2015. júl. 15. 14:30
5/13 anonim válasza:
1. nincs bizonyítékod arra, hogy befizetted a pénzt
2. gondolom, hogy nem ok nélkül akarod feljelenteni, valami turpisságot csináltál, jó lenne a másik felet is meghallgatni :)
2015. júl. 15. 14:31
6/13 A kérdező kommentje:
Az én "bűnöm" csak annyi, hogy határozott időre írtam alá, és 2,5 hónappal előtte eljöttem, erre ez a nyomorék visszatartja a 2 havi kauciómat, merthogy nem tudja nyáron kiadni a lakást, és csak akkor kapnám vissza, ha talál a helyemre, de nem fog. Azt az elejétől fogva tudom, hogy nem fogunk ÁFA-s számlát kapni, mert mint magánszemély adja ki, és majd az adóbevallásában kéne bevallania, de szinte biztos vagyok hogy ott sem fizet. Hogyan lehetne szerinted, hogy valahogy mégiscsak megüsse a bokáját? Ha mondjuk a lakótársamat megkérem, hogy tanúskodjon amellett, hogy ő látta, amint átadtam a pénzt az elég lenne?
2015. júl. 15. 14:59
7/13 anonim válasza:
Oké, tegyük tisztába a dolgokat. Van szerződés ugye? Oké.
TE szerződést szegtél. Mivel a határozott idő előtt 2,5 hónappal lelépsz, ezért a a kauciót JOGOSAN tartja vissza. Sőt, még a 2,5 hónapot is kifizettetheti veled (ha benne van a szerződésben), mivel 2,5 hónapnyi bérleti díj hátránya származik miattad.
Azt, hogy adózik-e vagy sem, nem tudod kideríteni, mi van ha igen? Miért vagy olyan biztos benne, hogy nem?
Konklúzió: Te vagy a hibás, te szegtél szerződést, ő jogosan jár el, és te erre nyivákolsz és törvényért kiáltasz.
2015. júl. 15. 15:05
8/13 A kérdező kommentje:
Jójó, de a NAV-ot szerintem nem érdekli a szerződésszegés része. Ha adózik, akkor bukta, de tudom, hogy nem, mert egyszer mondta, hogy nem fizet ez után semmit. Annak ellenére, hogy neki adsz igazat (amit persze meg is értek), szerinted a feljelentésem sikerrel járna, és kapna adóbírságot, vagy nagyon számít, hogy legyen papírforma bizonyítékom? mondom most azzal zsarol, hogy behajtatja rajtam azt a részt, amit "nem fizettem", vagyis amiről nincs bizonyítékom :(
2015. júl. 15. 15:13
9/13 anonim válasza:
Esélyed sincs, de felőlem pereskedhetsz évekig... Ő beperel, mert nem fizetsz, te bepereled mert nem adózik. Ő kifizeti az adót (ami lófax), rajtad meg behajtják, hogy fizesd ki neki. Minek játszod az eszed? Neki van igaza, nem neked. Szánalmas amit művelsz, én itt befejeztem. A belem jön ki az ilyen emberektől... A te fajtád őrjöng azért, mert hitelt vett fel, és vissza kell fizetni, meg mert fizetni kell a tömegközlekedésért stb. Nőjjél már fel.
2015. júl. 15. 15:19
10/13 anonim válasza:
#9-nél a zöld!
Na ezért nem fogadnék be senkit. Kakiban van, akkor jó a lakás, meg minden, aztán fenyegetőzik és csodálkozik, ha visszavágnak.
Kedves kérdező, tisztességesnek tartanád magad fordított helyzetben? de most komolyan..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!