Jogában áll engem ennek ellenére elküldeni?
Figyelt kérdés
Albérletben lakok, két évre írtam alá a szerződést a tulajdonossal, de meghalt. Még lenne egy év és nyolc hónap a szerződés lejártáig. Én nem akarok elmenni, de a fia aki örökölte, nem akarja megengedni, hogy maradjak, mert el akarja adni az ingatlant. Azt mondtam neki, hogy nem megyek el, mert van egy érvényes szerződésem.2015. júl. 10. 20:12
11/13 anonim válasza:
Találtam egy oldalt, ami jónak tűnik.
"A bérleti jogviszony, mivel az sem a jogosulti, sem a kötelezetti oldalon nem személyhez kötött jogviszony, nem szünteti meg sem a bérlő, sem a bérbeadó halála."
Sajnos nem részletezi tovább a bérbeadó halála esetén az örökös általi felmondás lehetőségeit, csak a bérlő örököseiét.
Szóval szerintem kérdezz meg egy ügyvédet mielőbb (pl. a jogiforum.hu oldalon). Az ingatlant csak a hagyatéki tárgyaláson "adják át" az új tulajdonos birtokába (vagy hogy mondják ezt hivatalosan), az meg akár több hónap múlva is lehet, addig mindenképp van időd. És utána még az eladás sem két perc, esetleg megegyezhetnétek úgy, hogy az adásvételi időpontjától számított 15 napon belül kiköltözöl, vagy valami hasonlóban.
12/13 A kérdező kommentje:
Az ingatlant eladták, de most is benne lakok és az új tulajdonosnak fizetem a lakbért, szerencsémre nem azért akarta megvenni, hogy beleköltözzön, hanem azért hogy kiadja bérbe, így óriási szerencsém volt, hogy nem kellett ügyvédhez rohangáljak. Bár okosabb nem lettem a hozzászólásoktól az utolsót leszámítva, de legalább megoldódott a probléma.
2015. aug. 13. 20:21
13/13 anonim válasza:
Hát ez tényleg nagy szerencse. Örülök, hogy megoldódott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!