Jogában áll engem ennek ellenére elküldeni?
Figyelt kérdés
Albérletben lakok, két évre írtam alá a szerződést a tulajdonossal, de meghalt. Még lenne egy év és nyolc hónap a szerződés lejártáig. Én nem akarok elmenni, de a fia aki örökölte, nem akarja megengedni, hogy maradjak, mert el akarja adni az ingatlant. Azt mondtam neki, hogy nem megyek el, mert van egy érvényes szerződésem.2015. júl. 10. 20:12
1/13 anonim válasza:
kérj bánatpénzt, aztán mindenki jól járt
2/13 anonim válasza:
Nem áll jogában. Tárgyalnia kell veled erről.
4/13 anonim válasza:
A jelenlegi tulajdonossal NINCS szerzödésed!
5/13 anonim válasza:
Mert ha hitel lett volna az ingatlanon, akkor azt se kéne visszafizetni, mert nem az örökössel kötötték meg? Na persze... A kötelezettségeket ugyan úgy megörökölte, mint az ingatlant. Mondom, kaució vissza + kártérítés. Szerintem reális határok között nem fog kötözködni, és ha vevője is van már rá, akkor a jogi út meg pláne nem kell.
6/13 anonim válasza:
Az örökös az ingatlannal együtt a bérleti szerződést is megörökölte, vagyis az elhunyt tulajdonos helyébe lépett a kötelezettségek tekintetében is. A bérleti szerződés érvényes.
A bérbeadó a szerződésben foglaltak szerint felmondhatja a szerződést. Ha azonban a szerződés határozott időre szól és nem rendelkezik kifejezetten a bérbeadó felmondásának lehetőségéről, akkor neki jogszabály rendelkezése szerint nincs lehetősége rendes felmondásra.
7/13 anonim válasza:
Ja, és a bérleti szerződés érvényességén az sem változtat, ha eladják az ingatlant. Akkor az új tulajdonos lesz a bérbeadó.
8/13 anonim válasza:
Azért milyen durva, hogy ide boldog-boldogtalan beír csupa hülyeséget, meg lepontozgat... "Törvények, jog" kategória, nem véleménybörze!
9/13 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy a bérbeadó halálával sajnos megszűnik a szerződés. Olyan egyszerűen nem létezik, hogy bérbeadási kötelezettséget örököljön valaki, a hitellel természetesen nem így van a dolog, így azt ne keverjük ide. Sajnos a tulajdonjog még mindig a legerősebb abszolút jog (a jogosultat mindenkivel szemben megilleti), mint bármely kötelmi jogviszonyból (ez esetben bérletből) eredő igény. Az óvadék természetesen visszajár, hiszen azzal az örökhagyó a bérlőnek tartozik -ha nincs kár-, amit az örököstől lehet majd igényelni, tekintve, hogy az örökhagyó vagyonát, így a kauciót -bárhol is legyen az- ő örökölte. Tehát a végső konklúzió az, hogy sajnos megteheti. Remélem valamennyit tudtam segíteni.
10/13 anonim válasza:
#10 az öröklés származékos szerzésmód, az örökös ezért jogutódja az örökhagyónak. Nemcsak a tulajdonjog, hanem a bérleti szerződés tekintetében is. Az elég gyenge érv, hogy "olyan egyszerűen nem létezik". De, létezik, csak te nem tudsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!