Hogyan tudnám a felmondási idő ledolgozását elkerülni?
Fel akarok mondani a munkahelyemen, de nem szeretném ledolgozni a felmondási időt, mert így nem tudok normálisan munkát keresni, és állásinterjúra menni sem, mivel a főnököm nem enged el munkából.
Ha olyat teszek, amiért biztosan kirúg, akkor nem kell ledolgozni a felmondási időt? Pl. megiszok egy sört, aztán megszondáztat, akkor gondolom elküldene, de így biztos, hogy nem kell ledolgoznom a felmondási időt? És fizetnem sem kell? Találtam egy ilyet a törvények között:
"82. § (1) A munkáltató köteles megtéríteni a munkaviszony jogellenes megszüntetésével összefüggésben okozott kárt."
Okozok én azzal kárt, ha megiszok egy sört és ő ezért elküld, és mondjuk nincs ember az én munkám elvégzésére, hanem a kollégáim és a főnököm kapják meg az én munkámat szétosztva (ami nekik nyilván nem tetszene)?
Nem a megfelelő idézetet tettem bele, így szól az idevágó rész:
"84. § (1) A munkavállaló, ha munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, köteles a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget megfizetni."
Semmiféleképpen ne rúgasd ki magad, meg ne csinálj butaságot, mert a leendő céged kapásból azzal kezd, hogy felhívja a mostani cégedet és leinformál...
Másodsorban: addig ne mondj fel, amíg nem biztos hogy valahova fel is vesznek... Mert marad 51-ért a sárga mellény és a járda szőrtelenítése...
Amennyiben a főnök nem enged el állásinterjúra, és miért tenné, akkor vegyél ki szabadságot... Ennyi...
Hidd el, jó az a közös megegyezéses felmondás... Tudod, meg lehet egyezni... És mindig jó őszintének lenni a főnökkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!