Változott 2015-ben a felmondási idő vs. Táppénz szabályai?
Ha a munkavállaló felmond, és a felmondási idő megkezdése után táppénzre kerül valaki, és a felmondási idő teljes egészét táppénzen tölti, eltolódik a munkaviszony megszűnése? Mert itt amit belinkeltem valamik változtak, de nem találtam erről információt.
Változott.
"Ha a munkavállaló felmond, és a felmondási idő megkezdése után táppénzre kerül valaki, és a felmondási idő teljes egészét táppénzen tölti, eltolódik a munkaviszony megszűnése?"
Mitől tolódna el? A felmondás a felmondás napjától érvényes, akkor is ha fejtetőre állsz.
Ha már a felmondási idejét tölti, a jogviszony véget ér függetlenül attól, hogy a felmondást követően került keresőképtelen állapotba. Tehát: nem tolódik el a felmondási idő, szép is volna.
Ami korlátozás:
- ha fennáll a munkaviszony (és nincs felmondás közölve!)
- táppénzen van a munkavállaló (keresőképtelen)
- a munkáltató FELMONDHAT!
DE! a felmondási idő a keresőképtelenségt VÉGÉT követő naptól kezdődik.
Példa:
- munkaviszony fennáll 2014. 01. 01. óta
- a munkavállaló keresőképtelen 2015. 03. 01. óta
- a munkáltató felmondást közöl 2015. 06. 12-én
- keresőképtelenség utolsó napja: 2015. 06. 30.
- felmondási idő (legyen 30 nap) ez esetben 2015. 07. 01. - 2015. 07. 30.
Cizelláljuk:
- felmondási idő 2015. 06. 01. - 06. 30.
- keresőképtelen: 2015. 06. 12-től
- a jogviszony véget ér ígyis-úgyis 06. 30-án!
Teljesen mindegy, hogy mi történik a felmondási időd alatt, az mindenféleképpen telik.
Vagy keresőképtelenséggel, vagy szabadsággal, vagy munkával, stb. DE TELIK, semmi nem szakítja meg, és nem is tolja ki a végét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!