Hajléktalanság kriminalizálása pro és kontra?
Liberális körökben sajnos valóban elfogadott összehugyozni/szarni mindent, illetve részegen/bedrogozva fetrengeni a saját hányásban.
Ezt minden más értelmes ember elítéli, de a fentieknek köszönhetően nem tudunk hatékonyan fellépni, hiszen fenti csoport azonnal habzó szájjal anyázik.
Ez van.
Magát a hajléktalanságot kriminalizálni enyhén fasiszta módszer lenne. A következő akkor mi lenne? Kriminalizáljuk az elhízást?
Ha valaki törvényt szeg, akkor tartóztassák le, legyen politikus, menekült, pap vagy hajléktalan.
Ha csak szimplán deviáns a viselkedésük, arra ki lehet dolgozni célzott programokat, amivel segítünk nekik visszaintegrálódni a "normál" társadalomba.
Az erőszak legyen mindig a legvégső megoldás.
Szerintem lehetne kriminalizálni.... ha alapvető jog lenne a lakhatáshoz való jog és mindenkinek tudnának biztosítani fedelet a fejük fölé.
Amíg ez nem történik meg, még tűzoltásra is kevés.
"Liberális körökben sajnos valóban elfogadott összehugyozni/szarni mindent, illetve részegen/bedrogozva fetrengeni a saját hányásban."
Illiberális körökben meg elfogadott, hogy mindent mindennel összemosunk, és ebből egy teljesen hibás következtetést vonunk le.
Te a hajléktalan létet azonosítod az említett cselekményekkel. Viszont senki nem mondta, hogy aki ezeket folytatja, meg kell dicsérni, és nem lehet őket büntetni.
De a ti érvrendszeretek erre alapszik, szóval elfogadom, hogy ebben élitek ki magatokat.
Hát erre gondolok, hogy szabálysértéssé vagy bűncselekménnyé avanzsálni a közterületen hajléktalankodást, elvileg ezt jelenti a kriminalizálás, gondolom én...
Eléggé eltérőek a vélemények mindenütt egyébként, olvasni ezt is azt is. Van aki még több pénzt adna nekik bármire, van aki chaingunnal irtaná őket, ezért tettem fel a kérdést, hogy a kriminalizálás mint megoldás, pauzibilis lenne-e akár rövidtávon,akár hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!