Kizárólagossági lakáshasználó kontra tulajdonos jogai válás után?
Előre is elnézést kérek, ha azóta változtak a törvények.
Édesapám 9 évvel ezelötti halála után a barátnője bent felejtette magát a lakásban. Én mint egyedüli gyerek örököltem mindent, így tulajdonos lettem, a nő pedig jóhiszemű lakáshasználó. Ki kellett fizetnem minden ingó és ingatlan vagyon után az illetéket, de a lakásba nem léphettem be. Még arra is bírósági ítélet kellett, hogy bármit elhozzak onnan, ami ugye már a saját tulajdonomnak számított. Illetve kérhettem volna bejárást a lakásba (természetesen bírói végzéssel, és max. évente 1x-2x) hogy megnézzem rendeltetésszerüen használja-e a lakást, de csak a nő jelenlétében mehettem volna be. Azonban figyelmeztettek,ha a kedves barátnő mondjuk elesik és engem feljelent, hogy én vertem meg, akár le is tartóztathatnak. 7 évig pereskedtünk, a végén kaptam egy lelakott, elhanyagolt lakást, ahol szó szerint minden elrohadt és több, mint 1 millió Ft ki nem fizetett közösköltséget. Az ingóságokról nem is beszélek, mert csak a szemét maradt, az értékek nyomtalanul eltüntek. Hát ennyit a tulajdonjogról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!