Anyuka kontra zene-együttes a szomszédban: kinek mennyit kell engednie?
Hát, nálunk a "szabály" a társasházban, ahol lakunk, hogy este 10-ig mehet a hangoskodás. Bár nem tudom, ők mennyire hangosak, hogy csendháborításnak minősül-e.
Esetleg nem tudnátok megbeszélni velük, hogy szólnak, mikor lesz ilyen alkalom - mert végülis őket is meg lehet érteni -, és akkor elmentek valahová? Pl. nagymamához.
Tudod, attól, mert valakinek babája van, nem várhaja el, hogy onnantól kezdve mindenki csendben mászkáljon. Nem, ha ők zenélnek, akkor tegyék. Miért, ha fogorvos lakik melletted, és a csecsemőt zavarja a fúró hangja, átmész, és megkéred, ugyan, hagyja már abba?
Én pár hónapos voltam, mikor csinálták a házunkat. Mellettem ment a betonkev., fúrtak, véstek, kalapáltak, és mégis tudtam aludni, ha meg nem, hát istenkém! Nem lettem tőle lelki beteg.
Nálunk a szomszéd kutyája ugat monoton, magas hangon, szinte egész nap. Már utálom a dögöt!!
Amúgy bebizonyították, hogy a babáknak egyáltalán nincs szükségük teljes csendre mikor alszanak, sőt!
Ha kiskorában nem szokja meg, hogy zajban is tudjon aludni, felnőttként is fel fog riadni minden neszre.
Erre példa vagyok én is, hiába alszom mélyen, a legkisebb neszre felébredek, míg a férjem, aki 3 testvérrel nőtt fel, zajos háztartásban, ha alszik akár ágyút is dörrenthetnek mellette.
Bizony irigylem, mikor minden reggel a szomszéd kutyára ébredek, ő pedig mélyen alszik mellettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!