Miért emelgetheti egyoldalúan a Telenor a telefondíjamat?
Anno még valami 3ezeerre kötöttem,ez egy év alatt felment 3500re és most megint kaptam értesítést,hogy ez már 3800 lsz júli 1 től. Folyamatosan csak emelnek!
Tavaly előtt decemberben kötöttem a szerződést,ez idén decemberben lejár. De addig is van még idő,és nem tehetek semmit? Ezért írok alá egy szerződés,hogy ők kedvükre módosítsanak?Megtehetik ezt?(gondolom meg,mert ezt csinálják) Semiképp nem tudom felmondani a szerződést?!
Ez a "Rezsicsökkentés"... Ne törődj vele, hogy nőtt, hiszen csökkentették... Magyarország jobban teljesít!!!
Szavazz a FIDESZRE!!! Ez kell neked!!!
Valakin be kell hajtani az állandó adóemeléseket.
A szerződést meg felmondhatod, de durva büntetést fognak fizettetni veled.
Mindenki emel...én is T-vel hasonlóan járok most.
Amúgy a szerződést olvasd el (amit kaptál) lesz rajta biztos egy rész hogyan mondhatod fel. Attól függ hoztál-e vele ki telefont stb. De szerintem a végére az jön ki hogy többet buknál ha felmondanád és fizetnél mint ha kibírod ezt az időt.
Nem emeli egyoldalúan.
A telekom és a Telenor is kétoldalúan emeli a díjakat, azaz ha időben szólsz ( a módosításról szóló legutolsó értesítés után 15 napon belül), hogy a díjemeléssel nem értesz egyet, akkor nem emelik. Ha nem szólsz időben, az ráutaló magatartással beleegyezésnek számít.
" Ha nem szólsz időben, az ráutaló magatartással beleegyezésnek számít."
Én bementem szólni, majd elhajtottak hogy így meg úgy emelhetik a havidíjat.
#6: Elolvastam az ÁSZF vonatkozó részét, abban az van, hogy vagy tevőlegesen fogadod el, vagy hallgatással. Ennyiben merül ki a kétoldalúság, visszajelezhetsz, hogy oké. Vagy ezt hogy lehet másképpen értelmezni? :
100.oldalon van a kérdéses rész.
#8: Ha elhajtanak, akkor írásban jelezd egyet nem értésedet a módosítással kapcsolatban! Erre például remek eszköz a boltban lévő vásárlók könyve, amelyre egyrészt 30 napon belül érdemnem kötelesek levélben válaszolni, másrészt neked is jár belőle egy példány. ezen kívül mindenképpen írd meg nekik ezt a szándékodat emailben is, a lehető legtöbb adatod feltüntetésével. Továbbá írd meg azt is mind két helyen, hogy sérelmezed, hogy nem jártak el az ÁSZF-nek megfelelően az adott viszonteladónál.
(Viszont arra figyelj, hogy csak 15 napod van elállni aa díjcsomagemeléstől, a 15 nap a téged ért utolsó értesítéstől számítódik.)
#9:
[TELEKOM]:
9.2.12.2.
Az előfizetői szerződés közös megegyezéssel történő módosításának minősül [...] az is, ha a Szolgáltató az Előfizetőt [...] [a] módosítására irányuló közös megegyezéses ajánlattal megkeresi [...] és az Előfizető a Szolgáltató által megjelölt határidőn belül annak
elfogadásáról megfelelően nyilatkozik.
Persze a következő pontokban csak arról van szó. hogy hogyan lehet ->elfogadni<- a módosítást, ebben igazad van. Ennek egyik módja a 9.2.1.3. g) és 9.2.1.6. szerint az, ha nem nyilatkozol "nyilatkozattétel elmulasztásával". Erre játszanak rá a szolgáltatók.
Értelmezésem szerint, amennyiben te nyilatkozatot teszel, amelyben úgy nyilatkozol, hogy nem értesz egyet a kétoldalú szerződésmódosítással, akkor az pont kielégíti azt a feltételt, hogy ne legyen a kétoldalú módosítás általad elfogadott.
További irodalom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!