Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért emelgetheti egyoldalúan...

Miért emelgetheti egyoldalúan a Telenor a telefondíjamat?

Figyelt kérdés

Anno még valami 3ezeerre kötöttem,ez egy év alatt felment 3500re és most megint kaptam értesítést,hogy ez már 3800 lsz júli 1 től. Folyamatosan csak emelnek!

Tavaly előtt decemberben kötöttem a szerződést,ez idén decemberben lejár. De addig is van még idő,és nem tehetek semmit? Ezért írok alá egy szerződés,hogy ők kedvükre módosítsanak?Megtehetik ezt?(gondolom meg,mert ezt csinálják) Semiképp nem tudom felmondani a szerződést?!

2015. jún. 15. 15:46
1 2
 1/12 BlackSword ***** válasza:
83%

Ez a "Rezsicsökkentés"... Ne törődj vele, hogy nőtt, hiszen csökkentették... Magyarország jobban teljesít!!!

Szavazz a FIDESZRE!!! Ez kell neked!!!

2015. jún. 15. 15:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Valakin be kell hajtani az állandó adóemeléseket.

A szerződést meg felmondhatod, de durva büntetést fognak fizettetni veled.

2015. jún. 15. 16:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én is 5000-ről indultam most 7000 valamennyi a havidíj, bár ez Tré-mobil, nem telenor
2015. jún. 15. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Megtehetik, a Telekom is ugyanúgy emel, onnan tudom. A szerződéskötéssel elfogadtad a mindenkori hatályos ÁSZF-et is. Felmondhatod a szerződést, de akkor meg kötbért kell fizetni.
2015. jún. 15. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki emel...én is T-vel hasonlóan járok most.

Amúgy a szerződést olvasd el (amit kaptál) lesz rajta biztos egy rész hogyan mondhatod fel. Attól függ hoztál-e vele ki telefont stb. De szerintem a végére az jön ki hogy többet buknál ha felmondanád és fizetnél mint ha kibírod ezt az időt.

2015. jún. 15. 16:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem emeli egyoldalúan.

A telekom és a Telenor is kétoldalúan emeli a díjakat, azaz ha időben szólsz ( a módosításról szóló legutolsó értesítés után 15 napon belül), hogy a díjemeléssel nem értesz egyet, akkor nem emelik. Ha nem szólsz időben, az ráutaló magatartással beleegyezésnek számít.

2015. jún. 15. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert hagyod. Ennek ez az egyetlen egy oka van.
2015. jún. 15. 16:33
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

" Ha nem szólsz időben, az ráutaló magatartással beleegyezésnek számít."

Én bementem szólni, majd elhajtottak hogy így meg úgy emelhetik a havidíjat.

2015. jún. 15. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:

#6: Elolvastam az ÁSZF vonatkozó részét, abban az van, hogy vagy tevőlegesen fogadod el, vagy hallgatással. Ennyiben merül ki a kétoldalúság, visszajelezhetsz, hogy oké. Vagy ezt hogy lehet másképpen értelmezni? :

[link]

100.oldalon van a kérdéses rész.

2015. jún. 15. 17:01
 10/12 anonim ***** válasza:

#8: Ha elhajtanak, akkor írásban jelezd egyet nem értésedet a módosítással kapcsolatban! Erre például remek eszköz a boltban lévő vásárlók könyve, amelyre egyrészt 30 napon belül érdemnem kötelesek levélben válaszolni, másrészt neked is jár belőle egy példány. ezen kívül mindenképpen írd meg nekik ezt a szándékodat emailben is, a lehető legtöbb adatod feltüntetésével. Továbbá írd meg azt is mind két helyen, hogy sérelmezed, hogy nem jártak el az ÁSZF-nek megfelelően az adott viszonteladónál.

(Viszont arra figyelj, hogy csak 15 napod van elállni aa díjcsomagemeléstől, a 15 nap a téged ért utolsó értesítéstől számítódik.)

#9:

[TELEKOM]:

9.2.12.2.

Az előfizetői szerződés közös megegyezéssel történő módosításának minősül [...] az is, ha a Szolgáltató az Előfizetőt [...] [a] módosítására irányuló közös megegyezéses ajánlattal megkeresi [...] és az Előfizető a Szolgáltató által megjelölt határidőn belül annak

elfogadásáról megfelelően nyilatkozik.

Persze a következő pontokban csak arról van szó. hogy hogyan lehet ->elfogadni<- a módosítást, ebben igazad van. Ennek egyik módja a 9.2.1.3. g) és 9.2.1.6. szerint az, ha nem nyilatkozol "nyilatkozattétel elmulasztásával". Erre játszanak rá a szolgáltatók.

Értelmezésem szerint, amennyiben te nyilatkozatot teszel, amelyben úgy nyilatkozol, hogy nem értesz egyet a kétoldalú szerződésmódosítással, akkor az pont kielégíti azt a feltételt, hogy ne legyen a kétoldalú módosítás általad elfogadott.

További irodalom:

[link]

[link]

2015. jún. 15. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!