Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűnügyi költséget kell fizetne...

Bűnügyi költséget kell fizetnem. Hogyan kell elképzelnem a behajtását?

Figyelt kérdés

Nincs munkahelyem, így a fizetésemből gondolom nem tudják letiltani.

A bejelentett lakcímemen már rég nem lakom.

Az ideiglenes lakcímemre pedig csak leveleket kapok, papíron nem élek itt.

Van pénzmozgás a bankszámlámon, de ez diákhitel, meg apróbb internetes üzletelések.

Akkor behajtható a bűnügyi költség? Egyébként nem nagy összeg, 50 ezer forint, de most nem tudom befizetni, jó eséllyel haladékot kell majd kérnem.

2015. jún. 2. 10:11
 1/6 A kérdező kommentje:

Kérdés:

Ha nem érkezik fizetés a bankszámlára, onnan nem tudják letiltani, ugye?

Ha nem tartózkodom a bejelentett lakcímemen, a barátnőmnél szoktam lenni, de papíron semmi közöm az ingatlanhoz, akkor ide nem jöhetnek behajtani, ugye?

2015. jún. 2. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbálj részletfizetést kérni, vagy valakitől kölcsön.

Ha nem tudják behajtani, attól még nem évül el, hanem folyamatosan kamatozik - ha valaha lesz tulajdonod, vagy munkahelyed, akkor lehet, hogy a mostani 50e Ft felhízik akár milliókra is, amit vidáman lezárolnak majd a számládról, és a kutyát se fogja érdekelni, hogy te amúgy mellette ennél is.

2015. jún. 2. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:

'Ha nem érkezik fizetés a bankszámlára, onnan nem tudják letiltani, ugye? '

Ohhooo, dehogynem... Inkasszozzak, es leemelik egyben. Ne hidd, hogy az allam a jogos beveteleirol csak ugy lemond, mert te minden modon megprobalsz kibujni a felelosseg alol. Ha nem fizeted be, adott esetben elzarasra is valtoztathatjak, azt' mehetsz a sittre par hetre. Megeri ez neked?

2015. jún. 2. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Nos, 3as, majd ha másodévben kezedbe kerül alkotmányjog kapcsán az emberi jogok európai egységokmánya, akkor majd tudni fogod, hogy pénztartozás miatt senkit sem lehet bezárni.

A kérdezőnek azt mondanám, hogyha még 5 évig nem lesz jövedelme, se vagyona akkor ne foglalkozz vele, ha viszont igen akkor jobb ha befizeted.

2015. jún. 2. 13:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az az igazság, hogy internetes kereskedelemből van valamennyi pénzem, de egyébként papíron még tanulok. 4-5 éven belül nem valószínű, hogy lesz munkahelyem.

2015. jún. 2. 15:08
 6/6 A kérdező kommentje:
50 ezer forintról van ugye szó, én a jövő hónapban ezt simán kifizetem ha kell, viszont egész nyáron koplalni fogok, ezért kell most eldöntenem magamban, vállalom-e a kockázatot. Azért hülye nem vagyok, hogy éhezzek, csak ezért. Az állam úgyis megbüntet majd életemben több millióra, majd kitalálnak ezt-azt úgy is.
2015. jún. 2. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!