Felsőoktatásban tanári visszaélés gyanúja, mi a teendő?
Abba most ne menjünk bele, hogy milyen nehéz a vizsga...
Az viszont egyáltalán nem etikus, hogy privátban pénzért oktatják a tárgyat. Ezért simán repülnek, ha kiderül, ugyanis éppen azért kapja a fizetést, hogy oktasson.
Ez olyan, mint amikor a kirendelt ügyvéd pénzt kér, vagy egy köznapi példa: a pénztáros elkéri tőled az órabérét, mivel kiszolgált.
"Arra gondoltál már, hogy 1 napnál többet tanulj a vizsgára?"
Látszik, hogy felsőoktatást te is csak TV-ben láttál:)
És igen, most kezdd el, hogy biztos nem a tanárral van a baj, mert az lehetetlen, csakis a diák lehet a hibás!;)
Szia, te milyen szakot végeztél?
Sajnos az egyetemen az a hozzáállás, hogy inkább ne végezzen senki, de legyen rohadt magas a színvonal. Nos, nálunk is vannak olyan tárgyak, amiket lehetetlen konzultáció nélkül elvégezni.
Én a kérdőívben lehúznám a tanárt és a kurzusát. Van egy rész, ahol szavakkal is le lehet írni a véleményt, ott leírhatod a panaszt.
"ol 13#, meg merem kockáztatni, hogy több időt
töltöttem a felsőoktatásban mint te. Van rá fél
éve, hogy megtanuljon egy tárgyat, ne mondja
nekem senki, hogy ennyi idő nem elég rá..."
Ehhez képest, hogy több időt eltöltöttél
1. Képtelen vagy szöveget értelmezni, így nem csodálom, hogy olyan sokat el kellett töltened.
2. Fogalmad nincs arról, hogy bizony vannak olyan tanárok, akik leszarják magasról, hogy te tanultál vagy sem, buktat.
Leírtam az előbb, de leírom mégegyszer a gyengébbek kedvéért, hogy nálunk volt olyan, hogy ki se volt javítva a dolgozat, Neptunon meg virított az elégtelen.
Vagy volt olyan is, hogy vizsga után 20 perccel már a 15 feladatból álló feladatsor eredménye mind a 80 embernek fent volt.
Erre adnál magyarázatot?
Ha már olyan tapasztalt, öreg harcos vagy....
1. " irreálisan nehéz vizsgákat állítanak össze ami magas bukási arányt okoz" => Tehát nem lehetetlen teljesíteni a vizsgát. Tudod hányszor hallottam a rimánkodást, hogy "jaj de nehéz az anyag, 800 meg 1000 oldal", "lehetetlen teljesíteni", "70-80% megbukik", stb? Ezerszer! Erre csak azt tudom, mondani, hogy lám-lám, mégiscsak van 20-30% aki teljesíteni tudja az adott tárgyat. Feltételezhetően azért, mert megtalálta a normális egyensúlyt a kocsma és a tanulás között.
2. Erre csak a vizsgázók töketlenségét tudom felhozni. Be kell menni szépen és megnézni a dolgozatot. Ha valóban ki se javította akkor fel kell battyogni a dékánhoz/rektorhoz és panaszt tenni. Tudod, néma gyereknek...
Értem én az első pontot, nem is tagadtam.
A 2. pontban leírtak viszont továbbra is csak azt bizonyítják, hogy életedben nem jártál iskola környékén.
Ez a "bemegyek és megpanaszolom a tanárt és majd a dékán meg a többi helyrerakja és nekem lesz igazam és nem fog érte hátrány érni" c. mese csak a te fejedben létezik.
Gondolom te a dékánt meg az iskolaigazgatót is bepanaszoltad és a végén még kártérítést is fizetett az iskola.
Mesélj még!;)
"Nem panaszoltam be soha senkit"
Erről beszélek, soha nem panaszoltál, de az észt osztod, magyarul fotelharcos vagy.
"tudom, hogy mikor volt jogos a karó és mikor nem"
Tehát volt, hogy nem volt jogos, ennek ellenére nem panaszoltad meg, magyarul még nagyobb fotelharcos vagy!
"sak az első pontot tudom
felhozni, nem hiszem el, hogy van olyan szak ahol senki sem diplomázik az év végén."
Ismételjed csak, eddig se tagadtam, nem tudom minek hozod fel már sokadjára.
Legalább lesz egy kis sikerélményed;)
Innentől kezdve meg befejeztem, egy hiteltelen bohóc vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!