Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem tudok megjelenni egy...

Ha nem tudok megjelenni egy tanú kihallgatáson, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Pont külföldön leszek. Valahogy értesíteni kell őket előtte?

2015. máj. 22. 19:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod hogy keressenek akkor előbb szólj hogy nem alkalmas az időpont. Szerintem ez logikus lenne.
2015. máj. 22. 19:30
 2/10 A kérdező kommentje:

De van ennek valami hivatalos módja?

Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek életemben nem voltam kihallgatáson...

2015. máj. 22. 19:32
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Megvárod míg előállít a rendőrség. További teendő nincs.
2015. máj. 22. 19:34
 4/10 BlackSword ***** válasza:
46%
Szépen besétálsz az illetékes szervhez és közlöd velük a helyzetet... És kéred, hogy szeretnél új időpontot...
2015. máj. 22. 19:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Na, de kedden utazom külföldre. Hétfőn ünnepnap...mikor menjek be?

Írtam nekik e-mail a levélben megadott emailre, remélem ez elegendő lesz.

2015. máj. 22. 20:06
 6/10 A kérdező kommentje:

A levelet meg ma kaptam...

Na mindegy, agyrém egyébként is hogy kihallgatnak.

2015. máj. 22. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen módon jelezheted az előadó felé, hogy nem tudsz megjelenni a kihallgatáson. Alapvetően a telefon a leggyorsabb és legcélszerűbb, jelen esetben viszont ez ugye már nem megy. Az e-mail jó ötlet volt, esetleg még kedden, ha nem túl korán utazol, megpróbálhatod felhívni. Ha nem, akkor az e-mailt elméletileg meg kell, hogy kapja, és akkor tud válaszolni, és tudtok időpontot egyeztetni.

Nem kell aggódni, nem szokták/szoktuk leharapni senki fejét, ha egyéni elfoglaltsága miatt nem tud megjelenni kihallgatáson. ;-)

2015. máj. 22. 20:57
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi Zápor!

Már fel is hívtam amúgy a rendőrséget érdeklődni mit kell tenni ilyenkor. A hölgy is azt mondta, azért jobb még telefonálni kedden utazás előtt.. Majd bepréselem valahogy :-D, remélem elérem az illetőt.

Amúgy jól kiborított egy levél...életemben nem volt gondom a rendőrséggel...

2015. máj. 22. 21:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy tanúkihallgatástól remélhetőleg ezután se lesz... :)
2015. máj. 22. 21:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát Zápor, én is nagyon remélem.

Amúgy hadd kérdezzem meg, hogy ha van egy illető, aki hogy úgy mondjam SZERET embereket feljelentgetni (értsd. nem teljesen normális), miközben őt magát már törvényesen elítéltél csalásért és nagy pénzbüntetést kell fizetnie...

Szóval egy ilyen ember, ha épp olyanja van akárhányszor tehet feljelentés ismeretlen tettes ellen és pl. engem behívathat a rendőrség által...mert mondjuk olyan kedve van, bár nulla közöm van hozzá? És nekem minden alkalommal meg kell jelennem a rendőrségen? Gondolom a válasz igen.

De valahol elképesztő, hogy van egy pszichésen kattan ember, büntetett előélettel...és látszik a papírjaiból gondolom, hogy évente x embert feljelentget...és gyakorlatilag szívatgatat engem (és másokat) ezzel fogja magát és feljelenést tesz ismeretlen ember ellen és benne valami érthetetlen okból engem is behívat...

Elképesztő.

Amúgy visszaírtak a rendőrségtől, hogy továbbították a levelem és majd jelentkezzek, ha visszajöttem időpontegyeztetés miatt :-)

2015. máj. 23. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!