Képmással való visszaélés. Szerintetek mi a teendő?
Sziasztok! Elég kellemetlen ez a sztori nekem. Véleményeteket szeretném kérni. Kicsit hosszura sikeredett, előre is elnézést.
Egy volt lakótársam kirakott egy nyaraláson készült közös képet egy meleg társkereső oldalra, ahol egy "párként" állít be. A kép az én tabletemmel készült, és nem tudom hogy szerezte meg, mert csak az én gépemen van meg, nem raktam fel netre, közösségi oldalakra se sehova.
Először nem hittem neki, de aztán lecsekkoltam, és tényleg fent van!
Már rég elköltöztem a lakásból, de sztem ez a srác valamit nagyon félreérthetett, mert azóta sem hajlandó leszállni rólam, talán túl jófej voltam vele, és utólag rájöttem, kár volt haverkodni. A lényeg, hogy amióta elköltöztem, nem száll le rólam, megmondtam már neki kismilliószor, hogy kopjon le, udvariasan durván, mindenhogy. Telefonon zaklat, de azt letiltottam, maileket ír-> erre nem reagálok, facebookon ír a barátaimnak, kiskorú hugomnak (én nem vagyok fent) mindenképp kapcsolatba akar lépni velem, akár másokon keresztül is. Megmondtam neki hogy látni sem akarom, de nem fogja fel. Tök gáz az egész. Volt, hogy bejött a munkahelyemre (diákmunkaként nyilvános helyen melozok), a koli elé ahol most lakom, hogy "beszélgessünk" mert annyira jó velem.
Hányok az egésztől, elegem van a kis patkányból, de ez a képfelrakás végképp betett.
Szerintetek feljelenthetem képmással való visszaélésért-> ugyanis én nem raktam fel sehova azt a fotót, és engedélyt sem adtam rá, ráadásul számomra kellemetlen helyzetbe hoz.
Ja és már nem először rak fel fotokat rolam erre az oldalra, amiket valszeg kilopott a gépemről mikor együtt laktunk, létrehozva velük egy álprofilt. Írtam az oldal moderátoroknak aztán vagy törölték vagy nem, valami német vagy svájci honlap, lényeg hogy macska egér harc az egész.
Ha ezeket előadom a rendőrségen, lekoptatják végre rólam ezt az elmebeteg kis ***********?
22/F
utolsónak: burkoltan utalt rá... ami persze biztos nem bizonyíték, meg mivan ha nem ő tette hanem valakit megbízott stb stb, persze jogilag milliószor bele lehet kötni, de na és? egyértelmű, hogy ő van mögötte, hisz ki más... akkor ismeretlen tettes, de gyanúsítottnak megnevezhetem, nem?
de nekem ez a képes dolog akkor is szúrja a szemem. Nem hiszem el, hogy nem jogsértő, hisz olyan mintha a te családi fotoalbumodból, ami nem nyilvános és amin te vagy rajta meg egy másik csavo, felrakják a netre a te hozzájárulásod nélkül, és úgy állítják be mintha meleg pár lennétek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!