Lehetne e népszavazást tartani a fegyverlegalizációról? Ha igen, te támogatnád?
Ebben az istenverte országban átlag ember nem juthat fegyverhez, de kérdem én, miért? Nincs gyilkos fegyver, csak gyilkos ember van! Ha valaki ölni akar, vagy bűnözős, stb, az illegálisan beszerzi a fegyvert, de akkor a tisztességes embereknek miért nem adják meg az esélyt e védekezésre?
Csehországban aki elmúlt 18, pszichológiailag alkalmas és büntetlen előéletű, az automatikusan megkaphatja a fegyverviselési engedélyt. Svájcban állampolgári kötelesség 18 és 40 éves kor között fegyvert tartani otthon. Norvégiában a legszigorúbb törvény, hogy egy típusú fegyverből csak 1 db-ot tarthatsz. Ausztria, Szlovákia szintúgy nagyin liberális, mégse hallod hogy ezekben az országokban tömegével gyilkolják egymást a jó népek. Ha valaki ölni akar, az egy konyha késsel is megteszi.
Még egy szerelt gumilövedékes fegyverhez is olyan viselési engedély kell, mint éles fegyverhez, pedig azzal igazán nem tudsz senkit megölni.
Ami a legjobb lenne, pszichológiailag alkalmas büntetlen, 18. életévüket betöltött személyek hadd kaphassanak tartási/viselési engedélyt, de évente pszichológiai vizsgálatot kéne elvégezni, ahol ha probléma alakul ki, azonnal bevonni az engedélyt.
Tele az ország elmeháborodott pszichopatákkal, akik meg tudnák szerezni az engedélyt, mert jól tudják szimulálni, hogy normálisak.
Nem hiányzik ide még egy nagy rakás fegyver is.
Ha lenne erről egy népszavazás és igennel szavaznék, és pár hónap múlva benne lenne a hírekben, hogy egy gyerek fogta a faterja pisztolyát és bement egy iskolába, és szitává lőtt mindenkit (mint ahogy az általad példaként beállított nyugati országokban SZOKTÁK), akkor úgy érezném, az én lelkemen is száradna a sok ártatlan gyerek vére.
Szóval nem.
Mint ahogy írtad: gyilkolni konyhakéssel is lehet. Te komolyan, még lőfegyvert is adnál az ilyen emberek kezébe? A lőfegyver azért veszélyesebb mint egy konyhakés, mert elég egy eltévedt golyó és ártatlan ember is megsérülhet, meghalhat. És egy feleslegesen ártatlan áldozat sem éri meg azt, hogy a magadfajta azon élvezkedjen, hogy jajj de jó, hogy a fiókjában ott van egy pisztoly.
Én pedig azt mondom, hogy a megelőzés fontosabb a fegyverkezésnél; én azt akarom, hogy az embereknek NE legyen félnivalójuk semmitől. Ezt könnyebb és olcsóbb elérni.
Leginkább az a baj, hogy elfelejtetted, hogy a betörések, rablások áldozatai túlnyomó többségében idősek. Ők nem fognak fegyvert fogni, miközben nagyon megkönnyíted a betörők dolgát. Százezrekért vásárolni és karbantartani biztos nem fognak, kezelni se fogják tudni.
Nemzetközi viszonylatban tartjuk az Európai szintet emberölés szempontjából, nem kéne ilyenekkel lerontani a helyzetünket. Vagyis, miközben 3 millió ember éhezik, ne pont fegyverre költsük a kenyérre valót.
Én már nem értem, az egész GYIK-en is ugyanaz az elborult elmélkedés kering évek óta: halálbüntetés, fegyverviselés, határok lezárása, más nemzetiségűek kitoloncolása, magyarok visszatoloncolása, egyetemek betiltása, sorkatonaság visszahozása, királyság / diktátor "választás", munkatáborok, atombomba-fejlesztés. Észak-Korea approves.
# 15/15 Időpont ma 07:50
"rábeszélnél egy 5 éves gyereket az öngyilkosságra, aztán azzal védekeznél, hogy megtehette volna, hogy ne hallgat rád."
Ez egy kicsit demagóg volt.
Én szeretném, ha lehetne saját fegyverem itthon és támogatnám is ezt, DE és itt ez egy hatalmas de, én tudok felelősséggel bánni vele, viszont ugyan ezt az emberek nagy részéről nem lehet elmondani.
Itt nincs meg ennek a kultúrája, szóval ha lenne is erről szavazás, bármennyire is szeretnék ilyet, nemmel szavaznék.
"Leginkább az a baj, hogy elfelejtetted, hogy a betörések, rablások áldozatai túlnyomó többségében idősek. Ők nem fognak fegyvert fogni, miközben nagyon megkönnyíted a betörők dolgát."
Pont hogy az idősek EGYETLEN lehetősége az önvédelemre a lőfegyver. Náluk nem opció a(z egyébként legális) vipera vagy kés-kard-kisbalta, mert fizikailag nem alkalmasak a használatukra. De még a ma kapható gumilövedékesek sem nagyon jönnek szóba, a nagyobbik részüknek olyan a sütése, hogy nem tudnák használni és a töltésük is erőt igényel.
Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés, de egyben teljesen biztos vagyok: a jelenlegi állapot a lehető legrosszabb. Most elvileg mindenki kaphat önvédelmire engedélyt, de a gyakorlatban (szubjektív elbíráláson múló döntés alapján) senki nem kap, csak az, aki khm speciális helyzetben van (vagy társadalmilag vagy anyagilag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!