Magánterületen igazoltathatnak a rendőrök?
Ha a rendőr azt mondja, hogy igazold magad akkor kutya kötelességed igazolni magad. Ha nem teszed meg akkor szabálysértést követsz el.
Hanem tetszik, hogy igazoltatnak, akkor (amellett, hogy igazolod magad) a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulhatsz 8 napon belül, ők fogják eldönteni, hogy jogos volt e vagy sem az igazoltatás (nem pedig te a helyszínen).
Amúgy, ha egyáltalán az egyesületé a tó, akkor miért nem keríti el?
11-es: A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik.
Heh nem értelek titeket, hogy miért pontoztok le -.-"" ennél hasznosabb választ nem kaphattatok volna.
"Ha már ott vannak, akkor joguk van felszólítani (ahogy nekem is vagy bárkinek), hogy igazold magad, de te nem vagy köteles megtenni."
Ezt honnan veszed?
Először "bárkinek" nincs joga felszólítani senkit igazoltatásra. Ahhoz külön jogkör kell, ha anélkül megteszed, már azzal is szabályt sértesz.
Másodszor meg olyan nincs, hogy te nem vagy köteles egy igazoltatásra jogosult személynek igazolni magad. Persze, előtte kérheted, hogy bizonyítsa neked, hogy ő tényleg rendőr, és köteles a jelvényét és az igazolványát felmutatni.
Azt meg nem is értem, miért olyan nagy dolog, hogy magánterület. Ennyi erővel az én kis magánterületemen gyilkolhatok nyugodtan, meg főzhetek drogot, semmit nem tehet senki, mert hogy magánterület?
Istenem... rendőrségi törvény, intézkedés magánlakásban és közterületnek nem minősülő egyéb helyen.
kb minden válasz rossz. nezzetek utana. Nem mehetnek be csak ugy találomra igazoltatni.
Ennyi erővel nem igazoltathatnának egy szántóföldön sem, mert az is valakié, vagy egy társasház lépcsőházában, vagy egy szórakozóhelyen, étteremben, üzletben, strandon....stb.
Akkor nem mehetnének be, ha el lenne kerítve, és beléptetés lenne. De nincs elkerítve, így mindenki által megközelíthető magánterületről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!