Magánterületen akkor is tilos bent lenni, ha nincs kerítés?
A magánterületet nem jelzi semmi, csak a telek egyik sarkában egy tábla. Ha én a másik sarokról megyek be, honnan tudjam, hogy magánterület?
Innen kiküldhetnek és megbüntethet a rendőr ha nem megyek?
Tehát ha én veszek egy darab parlag földet a puszta közepén és valaki arra jár, akkor ráuszíthatom a kutyákat?
Semmi jelzéssel, semmi különbséggel a környékhez képest.
Mert én úgy tudom, hogy a magánterületet jelölni kell, jól láthatóan, minden oldalról, addig be lehet menni. Közforgalomtól nem elzárt.
Tehát vagy tábla (még ez se biztos hogy elég), vagy kerítés.
Szabálysértési törvény:
166. § (1) Aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe, vagy ezekhez tartozó bekerített helyre az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére, vagy megtévesztéssel bemegy, vagy ott bennmarad, úgyszintén aki mást akadályoz abban, hogy a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre bemenjen, szabálysértést követ el.
Btk.:
221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tilos bemenni.
Mi a bizonyíték, te nem a táblával megjelölt oldalon mentél be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!