Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nav felé állítólag nem adózott...

Nav felé állítólag nem adózott albérlet jelentése hogyan történik? Továbbá az ügymenete is érdekelne, az albérlőt nem büntethetik?

Figyelt kérdés
Ha egy albérlőt jogtalanul megkárosítanak, kizárják a fizetett ingatlanából, és sem a bérleti díjat, sem a kauciót nem adja vissza, tud segíteni a NAV? Vagy csak megvizsgálja a bérelt ingatlan adózását,és megbünteti visszamenőlegesen, de ettől függetlenül mást nem tesz?
2015. ápr. 22. 19:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
2,5 éve béreljük az ingatlant. az incidens egy hete történt
2015. ápr. 22. 20:48
 12/25 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__67911..

Itt van egy kicsit bővebb háttér.

A pasi szerződött csak, így a kaució neki járna vissza, bérleti díjat minden megkezdett hónapra ki kell fizetni.

2015. ápr. 22. 21:09
 13/25 tetro ***** válasza:

20.48

akkor azzal bukhat.

2015. ápr. 22. 21:11
 14/25 A kérdező kommentje:
és ha az adott hónapom kivan fizetve akkor azt le sem lehet tölteni? be sem mehetek a házba?? hogy van ez? fizetni, ki fizettem de már be nem mehetek!
2015. ápr. 22. 21:14
 15/25 A kérdező kommentje:
De most komolyan, ez ennyire volna kerek, hogy ha van egy család, gyerekkel, de apa nevén van a szerződés, és amikor ilyen vita alakul ki gyakorlatilag anyát és gyermekét még !büntetik, "szerződés szegő"-ként.
2015. ápr. 22. 21:19
 16/25 A kérdező kommentje:
Hát ezt nem akarom elhinni! Biztos hogy elmegyek egy ügyvédhez!
2015. ápr. 22. 21:20
 17/25 tetro ***** válasza:
100%

21.20

ki sem rakhatna a házból. simán rendőrt kellett volna hívni.

2015. ápr. 22. 21:24
 18/25 anonim ***** válasza:

Általában minden szerződésben van egy "felmondási idő" amit ebben az esetben nem tudom, hogy hogy hívnak... Eddig egyszer laktam hivatalosan albérletben, de ott mindkét félnek volt egy hónap türelmi ideje, tehát egyik napról a másikra senki nem léphetett le/rakhatta ki a másikat.

Nálatok a szerződésben nincs ilyen? Egyébként ez pusztán szerződésszegés, amit ügyvéden keresztül lehetne elintézni. A NAV-nál pedig lehet jelenteni a dolgot, de az rád nem lesz egyáltalán hatással. Őt meg majd jól megbaccák.. Szóval ha keménykedik, érdemes megpendíteni előtte.

2015. ápr. 22. 21:26
 19/25 A kérdező kommentje:
simán rendőrt hívtam, de nem akartam ott tölteni már a napjaimat, hisz feljelentést kellett tennem ellene zaklatás, életveszélyes fenyegetés stb..okán. A lényeg szerintem azon van hogy nem cserélhette le volna zárat. A rendőr és a jegyző az összes ismeret birtokában annyit tanácsolt jogom van lakatossal felnyitni a zárat, függetlenül attól hogy a nevemen van a szerződés vagy nem!
2015. ápr. 22. 21:38
 20/25 A kérdező kommentje:
felmonási idő ki volt kötve egy hónap, amitől én a zaklatás okán szerettem volna ha tulaj eltekint. Ő nem tekintett el, sőt közölte csak akkor jár vissza ha a felmondási idő letellik.De akkor nem a szabad bejárást biztosítani kellett volna
2015. ápr. 22. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!