Nav felé állítólag nem adózott albérlet jelentése hogyan történik? Továbbá az ügymenete is érdekelne, az albérlőt nem büntethetik?
Figyelt kérdés
Ha egy albérlőt jogtalanul megkárosítanak, kizárják a fizetett ingatlanából, és sem a bérleti díjat, sem a kauciót nem adja vissza, tud segíteni a NAV? Vagy csak megvizsgálja a bérelt ingatlan adózását,és megbünteti visszamenőlegesen, de ettől függetlenül mást nem tesz?2015. ápr. 22. 19:02
1/25 anonim válasza:
És az albérlőt is megbünteti, mert tudott az adócsalásról.
3/25 anonim válasza:
"....segíteni a NAV?....." Hol élsz?????? Hold tulso felén?
4/25 anonim válasza:
Az "állítólag"-on van a hangsúly. (Ha) Kivizsgálják, és mégis adózik a delikvens majd te nézhetsz :) S nem, nem segítenek a nyilvánvalóan polgári peres problémádban.
5/25 anonim válasza:
Komolyan mindenféle szerződés nélkül átadtad a kaut és a bérleti díjat valakinek?
Igen megbünteti a NAV de tőlük nem látod viszont a pénzedet.
6/25 A kérdező kommentje:
Tévedés, én nem tudtam róla,honnan is tudnám,azt nem nekem kell jelenteni, hanem annak aki adózik, a tulajdonos aláírta nekem hogy átvette a bérleti díjat tőlem, és hogy ő ebből mennyit akar és fog egyáltalán adózni azért nem engem kell elszámoltatni.
2015. ápr. 22. 19:18
7/25 A kérdező kommentje:
Kötöttünk albérleti szerződést, lefektettük a kauciót is a szerződésbe.
Azt már értem hogy nem segít, oké elfogadom.
Hogyan történik a jelzés a nav felé?
2015. ápr. 22. 19:24
8/25 anonim válasza:
Mi köze az albérleti szerződésnek ahhoz hogy ő adózik-e?
Az teljesen magánügy, lehet adózott utánad ezt nem tudod.
Ha van szerződés és jogtalanul kizártak akkor polgári peres eljárással tehetsz ellene.
9/25 anonim válasza:
10/25 tetro válasza:
És mikor történt az eset? Mert szerintem az idei bevételét csak év végén kell beírni az adóbevallásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!