Ezt megteheti egy bank?
A párom kezesként aláírt jó pár éve személyi kölcsönt az akkori párjának.
Most folyószámlát akart nyitni, ahova a fizetése érkezhetne, de a bank(OTP) azt mondta, hogy BAR listán van, mert az exe volt amikor nem fizette, és ilyenkor neki kellett volna fizetnie helyette. Na most jó kérdés hogy honnan tudott volna róla ha nem értesítette erről senki sem. (Az eredeti adósság már közben többszörösére nőtt, most ugyan fizeti az expasija, de ki tudja mit hoz a jövő.)
És mi köze ennek a folyószámlához ahova a fizetése érkezne?
Ez nem jó a banknak?
Más banknak átadhat erről infót hogy náluk BAR listán van?
Vagy másik bankban nyugodtan lehet folyószámlája?
Beperelheti a bankot ha más bankoknak infót ad ki erről?
Az az igazság hogy ennél a banknál lenne céges kedvezménye folyószámla vezetésre, azért lenne jó ott vezettetni.
Gondolom ha az expasi nem fizet akkor leverhetik rajta is az adósságot!? Attól függetlenül hogy már semmi köze az illetőhöz?! De hát aláírta sajnos.
Nincs valakinek ötlete hogy lehet az ilyesmitől megszabadulni?
A hitel nem ördögtől való. Csak tudni kell mennyit tudunk visszafizetni.
De ettő lfüggetlenül kezes senkinek soha.
"Beperelheti a bankot ha más bankoknak infót ad ki erről? "
Hogy a kék égbe ne perelhetné be? Azért vannak az ügyvédek, hogy ők is hülyére keressék magukat az ilyen hülyéken. De ha ennyi pénze van miért nem a tartozást rendezi az ablakon kidobálása helyett? Lényegesen olcsóbb lenne fizetni, mint amennyibe ez a vesztes per kerül.
"És életünk végéig nem jutunk egyről a kettőre, mert nem lesz miből beruházni, ami utána a pénz sokszorosát is visszahozhatná..."
Ne hazudj, kedves ecsém! Soha ne hazudj!
Látom az emberek nem szeretik a hitelekt a 0 százalékomból :D
De emberek abba is bele lehetne gondolni, hogy jó vannak, akik elvesztik mindenüket egy hitel miatt, de nagyon sokan vannak, akik a hitel miatt elöbb tudnak saját lakást venni 10-20 évvel, mintha várnának. És szépen kifizetik a hitelt és jóval elöbb hozzájutottak a lakásukho/házukhoz.
Gondolom itt is le leszek pontozva :D
Időpont ma 17:55
Én 6 éve vettem fel lakásvásárlásra hitelt. Ha nem vettem volna fel, ma nem lenne lakásom. 6 éve rendesen van fizetve, még van 2 év, és letelik. Nekem megérte.
Időpont ma 18:00
Bocsika, te lehet nyilván otthon élhetsz anyuci szoknyája mellett, és a teljes havi fizetésedet félre teheted, hogy egyszer X év múlva hitel nélkül lakást vehess. Sokunk ezt nem tehette meg. Mivel sokan, jó magam is albérletben éltem, így a fizetésemből nem sokat tudtam félretenni. Így , hogy kaptunk pénzt, és rendesen tudjuk fizetni a hitelt, van egy csodás házam, ami ma többet ér mint amennyiért vettem, amennyi hitelt visszafizetek.
Időpont ma 18:09
Lehet te alkoholista vagy, én nem szoktam inni.. Te vagy a tipikus élőpéldája annak, hogy a hülye aki okoskodik....
Na és én itt be is fejeztem. Te meg menj anyuci mellé, és mond el neki, hogy jé vannak emberek akik nem a szüleik nyakában lihegnek..
Nem tudom hallottál-e már a pénz időértékéről, de engedd meg hogy elmondjam mi az.
A pénz időértéke: Ha ma kapsz mondjuk 10 ezer forintot az sokkal többet ér, mintha 1 év múlva kapnál. Ennek több oka is van. Egyrészt te 1 évig nem tudsz semmit kezdeni azzal a pénzzel, amit csak 1 év múlva kapsz meg, míg azzal a 10k forinttal, amit ma kaptál azt csinálsz, amit akarsz. Másrészt a 10 ezer forintot, amit ma kaptál, azt betudod fektetni, hogy legyen hozama, így többet fog érni, mint 10 ezer forint 1 év múlva.
Na most ezt a sémát tegyük át a hitelezésre. Ha te 6 évig fizetsz 1 millió forintot (évente) egy lakás törlesztésére, akkor az azt jelenti, hogy 6 év múlva kifizettél 6 millió forintot összesen. És mit lát az ember? Azt, hogy felvett ma 5 millió forintot és összesen 6 év alatt visszafizet 6 milliót. Abba nem gondol bele, hogy ha most nem venne fel 5 millió forintot, akkor legalább 5 évet kéne várni, hogy ugyanezt a pénzmennyiséget el tudja költeni. Tehát azért fizetsz kamatot, hogy előbb felhasználhassad a pénzed, amit még nem kerestél meg. (A számok csak példák voltak)
Na már most lakás esetén. Ha én felveszek hitelt 8 évre és veszek egy lakást. Akkor én biztosan jóval előbb lakáshoz jutok, mintha nem vennék fel hitelt és gyűjtögetném a pénzt. Tehát a hitel miatt jóval előbb (évekkel)beköltözhetek a saját lakásomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!