Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ezt valóban megteheti egy...

Haver Béla kérdése:

Ezt valóban megteheti egy BANK? Egyik haverom most panaszolt egy érdeked sztorit:

Figyelt kérdés

Kb. fél évvel ezelőtt kb. 6000 forint volt a számláján és nincs pénzmozgása azóta se a banszámlaszámán, mégis kapott egy felszólítási levelet, hogy még ő tartozik kb. 4000-el. Ugyanis kezelési fas*om meg mindenféle humbuk rizsa alapon levonogattaK tőle havonta.

Ezt tényleg jogosan megteheti egy féreg bank?

Kihez lehet fordulni ilyen esetben?

Vissza lehet köbvetelni a 6 ropit?

2015. ápr. 6. 02:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Van havi számlavezetési díj, ami igencsak megnövekedett az elmúlt években. Sajnos a havi 1000Ft-os díj már nem is olyan sok.

Simán lehet, hogy erről van szó.

A banknak számon kell tartania a pénzét az ismerősödnek, ne adj isten ki kell küldenie a havi számlaösszesítőt, aminek mind költsége van. Posta, nyomtatás, papír, villanyszámla, rendszergazda és egy csomó más. Igen, simán levonhatnak, hiszen nem szeretetszolgálat.

Meg kell szüntetni a számlát, vagy másik bankot keresni.

Valamint ha van bankkártya is a számlához, akkor annak akár 5000Ft éves díja is lehet, amit szintén ráterhelnek a számlára.

2015. ápr. 6. 02:39
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos sokba kerül a számla fenntartása, ha nincs rá szükség akkor ki kell fizetni a tartozást (tudom, hogy egy vicc, de ez van, ez simán lehet fél év alatt a számlavezetési díj) és meg kell szüntetni. Vissza nem fog kapni semmit, esélytelen panaszt tenni. Minél előbb fizesse ki, mert csak halmozódik és a szokásos havidíjon felül még számolnak rá késedelmi kamatot és ha elkezdik a felszólításokat küldeni, akkor még annak a díját is.
2015. ápr. 6. 04:50
 3/19 anonim ***** válasza:

Folyószámlák esetében az alábbi dolgokra kell figyelni:

Minden számlának van fenntartási költsége, a nem használt számláknak még több is, mint amitt rendszeresen használnak. A költség nagysága függ a bankválasztástól, bankszámla típustól és még sok egyébtől is. Pl a számlavezetési díjat befolyásolhatja az is, hogy van-e pénzmozgás rajta. Vannak olyan folyószámlák, ahol akkor a legdrágább ez a díj, ha nem érkezik a számlára bér, vagy egyéb jóváírás. Figyelni kell arra is, ha valakinek az életkora miatt kerül be egy olcsó számlacsomagba, de elérte az életkori korlátot, akkor érdemes újra szétnézni a váltás előtt.

Minden költség elolvasható a bank honlapján is közzétett Hirdetményben, de amikor a barátod számlacsomagot választott, a költségeket akkor is illett volna tisztázni előre.

A bank teljes joggal számolja fel költségeket.

Jelen esetben valószínűleg pont attól lett drága a barátod folyószámlájának a fenntartási költsége, mert NINCS rajta pénzmozgás.

Íme egy hasonló eset egy másik szolgáltatóval, én így jártam:

Két év hűségidővel kötöttem szerződést TV családi + nagy sebességű internet előfizetési csomagra. Kb 5000Ft-ba került havonta.

Mivel néha hetekig, hónapokig se nézek tévét, két havi díj jött össze. (Nyilván attól nem lett olcsóbb a szolgáltatás, mert nem használtam...)

Bementem a szolgáltatóhoz rendezni az elmaradt költségeket, ahol közölték, hogy fizessek 21.000Ft-ot, mert bocsi, közben letelt a hűségidőm is.

Ennyi volt a tanulópénz a figyelmetlenségemért. Nem hisztiztem, nem káromkodtam, nem szidtam a szolgáltatót, hiszen én voltam a hülye.

A barátod is "olcsón" megúszta és javaslom tanulja meg, hogy akkor is van a szolgáltatásoknak díja, ha épp nem használjuk, sőt lehet, akkor a legmagasabb.

2015. ápr. 6. 07:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
NEM a bank "féreg", hanem a barátod gondatlan. Ha nincs szükség a számlára, akkor meg kell szüntetni. Előttem leírták, hogy a bank milyen költségeket számolhat fel, ha egy számlát vezet. A Bank nem tudhatja, hogy a számlára nem fog több pénz érkezni, ha nem szüntetik meg a számlát.
2015. ápr. 6. 07:20
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Haver, minden ember akinek van számlája elfogad egy szerződést, amiben benne van, hogy milyen díjakat vonnak le, milyen alapon. Innentől fogva, ha barátod hülye, és nem olvassa, el, nem tudja, mégcsak nem is követi a pénzmozgást, akkor így járt.
2015. ápr. 6. 07:21
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
igen, megteheti.
2015. ápr. 6. 09:33
 7/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
Attól, hogy semmi pénzmozgás nincs a számlán, a bank még teljesen jogosan számol fel havidíjat és esetleg éves kártyadíjat. Ebből simán megvan a 10ezres különbözet (+6000 és -4000 között 10k a különbözet). Persze ez egy drága bankszámlacsomag. Ha nincs rá szüksége, akkor érdemes (lett volna) megszüntetni...
2015. ápr. 6. 11:22
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én azt nem értem, hogy ha nincs pénzmozgás, nincs semmilyen "gondjuk" a bankoknak egy személy számlájával, vagyis teljesen mindegy van-e vagy nincs szálája egy embernek náluk mert nem kerül nekik semmmilyen munkába, akkor miért számolhatnak fel díjakat érte.

Vagyis az még oké lenne, ha tisztességes áron lenne ez a havidíj (a semmiért amiért nem kellett megdolgozniuk), mondjuk 200-300 forintért. Nade ahogy írjátok, hogy több, mint 1000 forint, az szerintem aránytalanul és indokolatlanul MAGAS ÁR.

Szerintetek mennyi lenne az az összeg havidíjban, ami erkölcsös lenne kérni attól az embertől, aki mondjuk egy minimálbéres fizetésből nyomorog?

Sok helyen meg nem kérheti kézbe a pénzt az ember, mert ha pampogsz a munkahelyen, hogy ne számlára küldjék, inkább kirúgnak... szánalmas ez a Magyaroroszág, hogy itt mindent meg lehet tenni.

(pl. Angliai ismerősömtől hallottam, hogy ellopták a bankkártyáját és full ingyen kapott újat 3 napon belül, míg itt meg ugyan ezért egy csomó mondvacsinált indokkal pénzeket húztak le róla az új kártyáért)

2015. ápr. 6. 13:50
 9/19 anonim ***** válasza:
A boltban sem adjak olcsobban az etelt,azert mert keves a fizetesed. A boltban es a bankban is van lehetoseged olcsobb termeket,szolgaltatast valasztani.
2015. ápr. 6. 14:29
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

el kell olvasni azt a rohadt szerződést, mielőtt aláírod, nem utólag rinyálni

nekem 4800 forint az alap havidíjam, mégse sírok itt, mivel pontosan tisztában voltam vele, hogy ennyi lesz, amikor aláírtam

2015. ápr. 6. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!