Szülő halála után a gyermeke örökli az adósságot? Részletesen lent.
Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom én tulajdonos vagyok édesapám haszonélvező.Apukámnak rengeteg adóssága van amit már kb .10-15 éve nem fizet.Egy lakásban vagyunk de külön háztartásban.Halálakor öröklöm az adósságait?Behajthatják rajtam vagy a lakásra?Sajnos haszonélvezeti jogát nem tudom megszüntetni(holtig tartó haszonélvező).A pénzt meg anno amit felvett nem ránk(családjára költötte)(hanem alkoholra stb)mert ha ránk is költött volna valamicskét akkor evidens hogy beszállnék a törlesztésbe de így nem.
Válaszokat előre is köszönöm.
2015. ápr. 12. 11:43
11/12 anonim válasza:
van egy saját ingatlana. ha lemond az örökségről, miért is árvereznék el a saját ingatlanát, amin az apjának csak haszonlélvezetei joga van? az apja halála után, simán törlik a földhivatalban ha bemutatja a halotti bizonyítványt. Akkor veszítené el a lakást ha az az apja tulajdona lenne. Kérdező, ha az apai örökség nem fedezi apáád adósságait, szimplán mondj le az örökségről.
12/12 anonim válasza:
haszonélvezeti jogot hogyan adhatna fedezetként?
a papa az ingatlanfedezetet hogy adhatta el?
meg ha nem fizet a papa már egy ideje, miért nem árverezték el már korábban az ingatlant, miért várnak a papa halálára, 1-es?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!