Elajándékoztam a testvéreimnek az örökségem, de az adósságot fizethetem?
Figyelt kérdés
Apám meghalt,az örökségemet a két testvéremnek ajándékoztam 1 éve.Most jött egy NAV tartozásról levél.2015. febr. 8. 11:38
1/5 anonim válasza:
1. Az ajándékozás nem létezik a hivatal számára, ha nem közölted velük.
2. Sokféleképpen lehet ajándékozni, kérdés, te miként adminisztráltad.
3. Ha feltételezzük, hogy mindent a szokásoknak és szabályoknak megfelelően tettél, akkor a levelet visszaküldheted, tájékoztatva őket a valós helyzetről (az örökség részeként az adósságot is a testvéreidnél keressék).
2/5 anonim válasza:
Fizetheted, ezt egyetlen jogszabály sem tiltja.
3/5 anonim válasza:
Ha a hagyatéki tárgyaláson hivatalosan lemondtál az örökségről, azaz eleve nem orokoltél semmit, akkor semmi közöd apád adósságához. Ha formálisan te is örököltél, csak utána odaadtad az örökséget testvéreidnek, akkor jogosan követel tőled a NAV.
4/5 A kérdező kommentje:
A hagyatéki eljáráson nem tudtam jelen lenni.Levélben mondtam le az örökségről a testvéreim javára.
2015. febr. 8. 12:23
5/5 anonim válasza:
A levelet a közjegyző megkapta? Ha ezt tudod igazolni, akkor ezt írd meg a NAV-nak és békén fognak hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!