Nagyon gáz, ha a fellebbezésben leírom, hogy a p. bíró egyrészt le volt fizetve másrészt személyes kapcsolatai miatt eleve evidens volt a részlehajlás?
mármint követek el ezzel vmit vagy max a bíró sértődik meg? (ugyanis ez utóbbi nagyon nem érdekel :D csak nehogy bármi rágalmazás és hasonló legyen belőle számomra, ezért kérdezem, amúgy bőven megérdemli a b.p., és még így is finoman fogalmaztam ....)
Tehát mi a véleményetek? és nem vicc, muszáj ezt leírnom, mert különben rengeteg összefüggés nem érthető az egész elsőfokú tárgyalásból h mi miért történt, így viszont minden világos a II. foknak is.
Mi a véleményetek?
oké, hát természetesem bizonyítani nem tudom, viszont a rengeteg olyan, képtelen tartalmú végzés, amiket direkt azért hozott, hogy ellehetetlenítsen, ugyanis tök objektíven megállapítható, hogy valamennyi teljesíthetetlen, stb. aztán a tárgyaláson egyszer véletlenül tegeződtek is, na ezt gyorsan igyekeztek korrigálni, de hát mindenesetre kibújt a szög a zsákból, és szal ezer ilyen "apró" indirekt dolog van. Sajnos nyilván nincs kamerafelvételem arról, hogy lefizetik, na de ez természetes ... A másik meg h szépen nézünk ki, ha én kifogásolom a bírót, akkor az becsületsértés mindjárt? Hát ez király, és az nem becsületsértés h szemétkedik velem, méghozzá nagyon pofátlanul, nagyon átlátszóan?
És hogy miért nem jeleztem? De igen, jeleztem! Csakhogy le se ..arták. 2 külön alkalommal is jeleztem, még csak választ se kaptam.
de mondjuk az is igaz h semmi garanciám arra h II. fokon is ne lennének részrehajlóak, szal valóban meggondolandó, van-e értelme egyáltalán megint kifogásolni :(
Én kérdeztem már ügyvédet is, az volt a válasza, hogy tipikus vidéki szutyok-bíróság, és ne csodálkozzak, hát ez megy ma nálunk.... Hát ah ez ennyire evidens, akkor meg egyre királyabb a helyzet.
"Ha tudomásod van róla, hogy az eljáró bíró személyesen érintett az ügyben, azt azonnal jelezni kell, amint rájössz erre. Erre való az elfogultsági kifogás. A fellebbezésben is lehet erre hivatkozni, de soha nem úgy, hogy általánosságokat írsz. Le kell írni részletesen, milyen érintettsége van"
---megtettem, de sajnos nem rokona, csak jó ismerőse, és mint írtam, eredménye nem lett ...
"nagyon részletesen indokolnia kell az ítéletét, az indoklása kötelezettség elmulasztása már önmagában hatályon kívül helyezési ok."
---- na igen, csak mit kezdjek egy olyan ítélettel, amiben nagyjából 1 igaz mondatot se találok, és mind jogilag mind a történtek tárgyilagosságához kb. semmi köze? ezen más nem húzná fel magát, csak én?
Annak volt igaza, aki azt mondta h barom voltam, és többre mentem volna, ha az ukrán maffiához fordulok, mint itt évekig ..arakodni a vízfejekkel ... most nem?
Régi vicc:
- Elfogultságot jelentek be, bíró úr, mert hallttam, hogy a felperes képviselőjével tegeződik.
- Tudod mit fiam, én vagyok az idősebb... Szevasz!
Komolyra fordítva szót: én inkább teljes egészében hagyynám ezt a vonalat. Az nagyjából kiderült, hogy nincs mögötte semmi azon túl, hogy a kérdező kapott egy kedvezőtlen ítéletet. Éppen azért viszont, ha igaza van, akkor van mit kifogásolni magában az ítéletben, kár vádaskodni. A másodfok meg már minimum megyei szint, három bíró, nem is beszélve a rendkívüli perorovoslatokról.
na jó, kivettem a korrupciós dolgot a fellebbezésből, de azért sajnálom, mert egy agyrém, ami ebben az országban megy. az meg belefér a szabad véleménynyilvánításba, hogy meglátásom szerint a bíró egy részrehajló paraszt, és nem értem, hogy engedhetik bíráskodni.
más negatívumot nem írtam.... csak így most akkor kevésbé ütős a fellebbezés, bár az indoklás minden mondatát megcáfoltam (csak ugye ez is eleve jó vicc, ha egyszer maga az indoklás se a per tárgyáról szól, hanem szándékosan elterelte 25 másik irányba, akkor ugye most miért is cáfoltam meg a semmit?) na mindegy, nem idegesítem magam, csak hát tényleg hihetetlen egy állapot ami nálunk uralkodik.
Azt semmiképpen nem írhatod le, hogy "le volt fizetve". Ugyanis ezt bizonyítani nem tudod és rágalmazásért illetve becsületsértésért feljelenthet.
A másik részéről meg annyit kell tudni, hogy mindenkinek az ügyét független bíróságnak kell tárgyalnia. Ez azt jelenti, hogyha bizonyítani tudod, hogy a tárgyalt ügyben (felperes vagy alperes nem tudom ezt nem írtad), bármilyen kapcsolatban van a bíróval, akkor hivatkozhatsz arra, hogy nem teljesült a független bíróság elve.
A független bíróság nem csak azt jelenti, hogy politikailag kell függetlennek lennie.
Amúgy, ha ez tényleg bizonyítani tudod, hogy van kapcsolatuk, akkor ez egy eléggé súlyos érv a fellebbezés során. Erre magának a bírónak is figyelnie kellett volna, illetve nem tudom pontosan, hogy ki és hogyan jelöli ki a bírót, de biztos, hogy erre vannak külön szervek, akiknek ilyesmit is figyelembe kell venniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!