Mikor lesz az, hogy az embereket, nem a vallásuk, bőrszínűk, nemzetiségűk, poltikai meggyőződésük alapján ítéljük meg, hanem a tetteik alapján?
"Szociológus hallgató vagyok, szóval már voltam roma-telepen."
Hányszor? Én 27 éve élek mellette. Gyűlölöm őket.
A világ sehol sem olyan szabad, mint elképzeld.
Vannak, akik lakhely, öltözködés, hobbi tevékenység alapján ítélnek meg.
Teljes előítélet mentesség sehol a világon nem létezik.Az emberke nem programozgató számítógépek, hanem olyan élőlény, mint a többi.
Tehát, tapasztalatokra alapoz, azok alapján ítél.A tudomány is ezen alapszik, tapasztalatokon.
"Szociológus hallgató vagyok, szóval már voltam roma-telepen."
Gondolom ebből a látogatásből fogsz meríteni a következő évtizedekben is, mikor fényezed őket.
Anyukám kb 34 évig tanított roma és nem roma diákokat . Sajnos csipőficammal született, de ez nem von le semmit anyám pedagógusi képességéből.
Már eléggé rossz állapotban volt anyám csipője 4 szülés után, és gyakorlatilag mindig úgy mentek át (faluról beszélünk) az étterembe, ahol étkeztek a napközisek, hogy két gyerek fogta a kezét.
Az egyik gyermek roma volt és anyám észrevette, hogy lábával görgeti el a köveket és anyám rá kérdezett: Miért görgeted el?
Azért, hogy tanító néni ne essen el-válaszolta ez a roma kisfiú.- Anyám meg megsimogatta a fejét és azt mondta neki, hogy aranyos vagy.
Azt hiszem soká.
De szerintem nem azzal kell foglalkozni mások hogy ítélnek, mert az nem a te problémád.
Arra figyelj hogy te ne ítélj senki, és akkor élhetsz a saját szabad világodban.
1: ha Isten (ha létezik...) rendet tesz.
2: ha a világháborúban olyan kevesen maradnak meg, hogy a keveredés miatt 100 év elteltével se cigány, se néger, se fehér nem fog maradni (ezt persze a kérdésben felsorolt összes kitételre eredeztetem)
Majd akkor amikor lélektelen számítógépként, racionálisan gondolkodó pszichopaták leszünk mindannyian.
Amíg vannak bármilyen érzelmeinek addig azok befolyásolni fognak és elvakítják az agyunk racionális részét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!