Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni ha a szomszéd...

Mit lehet tenni ha a szomszéd a kertben égeti el a szemetét műanyag kannák, műanyag lécek,kábel és társaik?

Figyelt kérdés
A jegyző sose fog tenni semmit rokonok.
jan. 9. 16:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet kérni a szomszédot, hogy hagyja abba, be lehet jelenteni az önkormányzatnál és a rendőrségnél.
jan. 9. 16:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha látod hogy éppen éget hívd fel a tűzoltókat és kérdezd meg hogy jól van ez így. Mérgező füst száll át a kertedbe.

Lehet hogy közvetlen életveszély/tűzveszély nincs de én nem szívesen szívnám azt a büdös mérgező levegőt. Egyébként is őket már katasztrófavédelemnek hívják ezért nem csak a tűzoltás tartozik hozzájuk.

Aztán majd a tűzoltó megmondja hogy mi a teendő.

jan. 9. 16:39
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Akár rákkeltő anyagok is lehetnek a füstben ha vegyszeres műanyag kannákat éget.
jan. 9. 16:40
 4/15 A kérdező kommentje:

Én se szívesen.

Az a baj mikor megkértem.ne csinálja én is jöttem a tűzoltós ötlettel de azt mondta mivel a jegyző családtagja irat vele egy papírt hogy én zavarom őt a saját tulajdonán és gondom lesz belőle mert be perel.Nem lenne a jegyző rokona meglepnèm de így nem merem.

jan. 9. 16:42
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Nemrég volt egy olyan eset hogy a "kellemetlenedő" állampolgár ellen komoly névtelen bejelentés érkezett majd ennek alapján a jegyző megindította az illető gyámság alá helyezését a gyámhatóságnál.

Képzeld el amikor azért harcolsz évekig a hatósággal hogy nem vagy hülye és beszámíthatatlan. Környezettanulmányt készítenek meghurcolnak és egy csomó utánajárás, majd a bíróság két év múlva megállapítja hogy nem vagy hülye.

Ez ma Magyarország.

jan. 9. 16:49
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Kihívod rá a tűzoltót, hogy tüzet észleltél és kész.

Nem mentél át hozzá, így "nem zavarod a tulajdonán" és nincs oka, hogy pereljen, mert a tűzesetet mindenki köteles jelenteni.

És mivel, ha a tűzoltó kimegy, meglátja mit éget, az majd intézi is a többit. A jegyző családtagja meg majd jegyzetelhet.

jan. 9. 16:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Akár rákkeltő anyagok is lehetnek a füstben ha vegyszeres műanyag kannákat éget."

Sajnos, nem kell bele vegyszer, már önmagában a műanyagégetés egy csomó rákkeltő anyag kibocsájtásával jár.

Mifelénk "C" erőforrások égették a kábelt, először a faluban az udvaron, azt nagyon hamar megszüntette a jegyző, polgárőrség, majd beltérben dobkályhákkal próbálkoztak, arról is le lettek állítva. Aztán kitalálták, hogy a határban egy hosszú árokparton égetnek. Egy idő után a környékbeli összes koszlott dögevő odajárt, megvolt melyik családnak hol a helye, fönt meggyújtották a kábelt, a réz-alcsi maradt, a műanyag ment a füstbe, az ólom meg lefolyt az árok aljára, ahonnan összekaparták. Éjszaka ténykedtek, hogy ne legyen feltűnő, de a környéken szélirányban tizenkilométerekre meglehett pusztulni a bűztől. Aztán lett egy kis környékbeli összefogás, bevonva a városi tűzoltókkal, és rajtaütés lett a vége, 3 tüzoltókocsi kivonult, megerősítve 30-40 falubélivel és fecskendőkkel el lett mosva az egész kompánia. Öröm volt a füleimnek hallgatni azt a jajveszékelést amit lerendeztek. Az eloltott kábeleket összeszedtük, hogy súlyosan szennyezi a környezetet, és eltüntettük. Na erre volt aztán ajvékolás, jött a vajda meg az egész putrisor, de rábaxtak mert nem kaptak semmit. Talán még egyszer próbálkoztak ott az égetéssel, akkor is kaptak a tűzoltóktól, de én már akkor nem voltam ott, aztán vettek egy kábelnyúzógépet a kátrányos helyzetűek, és azóta legalább a műanyagégetés megszűnt. Én is azt javaslom, hogy szóljál neki, említsd meg, hogy lomtalanításkor elviszik a csetresét, nem kell törvénysértő módon elégetni, ha meg nem ért a szép szóból, ki kell hívni a tűzoltókat.

jan. 9. 17:09
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező annyiban van hátrányos helyzetben hogy az égetőnek kapcsolatai vannak. Az elmúlt 100 évben Magyarországon akinek kapcsolatai vannak az azt csinál amit akar.

jan. 9. 17:13
 9/15 A kérdező kommentje:

Ez a baj kapcsolata van.

Olyant is halottam hogy egy településen a helyi lakos pár kérdést írt a jegyzőhöz.A jegyző meg felkapta a vizet és gyámság alá akarta helyeztetni mert hogy milyen hülye hogy meri őt zaklatni biztos agyilag zokni.

jan. 9. 17:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Bejelented, hogy tüzet észleltél az adott telken. Az nem egy civil dolga eldönteni, hogy avarégetési időszak van-e, van-e a tűz mellett szabályosan kikészített oltóanyag, vödör víz, stb, azt majd megállapítja a tűzvizsgáló, aki a szirénázó piros autóval közlekedik. Ha minden nap éget a szomszéd, akkor minden nap bejelented, egy idő után a megyei katvédelmi igazgatónak is fel fog tűnni, hogy az adott címre túl gyakran járnak a kollegák és előveszi a jegyzőkönyveket. Hiába van a szomszédnak magas kapcsolata, ha még magasabbról tojnak a fejére a hatóság részéről.
jan. 9. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!