Tértivevényes levél a postaládába?
A tértivevényes levél kézbesítettként szerepel a posta nyilvántartásában.
Tértivevényen SK, PRI jelölés van.
Levelet senki nem vette át, értesítő sem volt bedobva.
December 12-én lett feladva, December 14-én(szombat) kézbesítve.
Posta ügyfélszolgálatának válasza: "Tájékoztatjuk, hogy elektronikus nyilvántartásunk szerint a küldeményt 2024.12.14-én levélszekrény útján kézbesítettük." Most akkor ez így normális? Mit lehet tenni, a levél megkerülhet vagy elveszett valahol? A feladó kaphat kártérítést, de egyébként egy számomra fontos iratról lett volna szó, amire szerencsére már nem lesz szükség. Az SK azt jelenti saját kézbe, akkor hogyan lehet csak úgy bedobni a levélszekrénybe?
Sajna a posta már nagyon lehúzza a színvonalat a szolgáltatások területén, míg áraik az egekbe szöknek.
A tértivevény kb. ajánlott levél szolgáltatásra süllyedt, vagyis be lehet dobni a postaládába, és kész.
Hétköznapi emberek nem tudnak már olyan levelet küldeni, hogy alá kelljen írnia a címzettnek az átvételt, ez csak a "hivatalos levél"-nél fordulhat elő, amit ügyvéd, jegyző, bíróság, rendőrség stb. ad fel.
Üdv, Orbanisztánban!
Milyen ügy? Ez egy harmadik fél által, külföldi konzulátuson aláírt meghatalmazás lett volna, ami már elévült lesz amire szükség lesz rá.
Érdekes, eddig minden hivatalos és sima levelet megkaptam, csak most a tértivevényeset nem. De örülök, hogy kiderült az SK (saját kézbe) nem jelent semmit. Azt szerintem eddig is tudta mindenki, hogy ha hivatalos iratot küldenek, nem veszi át senki és bedobják az értesítőt, de nem veszik át a postán sem az attól még kézbesítettnek számít x idő után. Nagyon helyesen, ezzel már nem lehet játszani. Itt nem erről van szó. Az ügyvéd azért küldte így, hogy biztosan kézhez kapjam. Ő is rosszul tudta.
A "saját kézbe" az egy külön szolgáltatás a tértivevényes levélnél.
Azt jelenti, hogy másnak nem kézbesíthetik.
Hogy a hivatalos levelet ki vette át, és az mit csinált vele, az egy másik kérdés.
De nem egészen olyan, mert kap a feladó visszaigazolást, hogy feladta, de nem tudom, így mennyivel több, mint egy sima ajánlott levél.
Talán annyival, hogyha gubanc van, akkor nem kell tudakozványt kérni, hogy kinyomozzák, mi lett vele, hogy bizonyítsa a posta a kézbesítést. Ezzel letudhatja a feladó, hogy ő jóhiszeműen meg van győződve a kézbesítésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!