Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tegyük fel Pistike sétálgat...

Tegyük fel Pistike sétálgat az utcán, bele köt a Béla, Pistike egy feszítéssel (amit edzésen tanult) eltöri Béla karját, Pistike milyen büntetésre számíthat?

Figyelt kérdés
Külön érdekel az,ha van alkalma elfutni,és ha nincs alkalma elfutni.

2015. márc. 27. 11:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

'Ha cigány és beléd döf egy kést akkor beviszik a rendőrségre,kihallgatják és szabadon engedik hogy gyilkolhasson tovább.Viszont ha megvéded magad ellene és te szúrod le akkor rasszista vagy és egyből börtönbe kerülsz.'

Remélem, ez csak irónia volt. Jól néznénk ki, ha másik nemzetiségűvel szemben védekeznék és még fajgyűlölőnek kiáltanának ki.

Mi van akkor, ha profi harcművésszel kezd ki x személy-persze fizikailag-, az pedig egy laza nyaklevessel a padlóra is küldi és egy adott etnikumhoz tartozik? A törvény nem büntetheti, hiszen védekezett és nem használt semmilyen eszközt a saját testén kívül, ráadásul csupán elkábította, ami maradandó sérülést sem okoz.

2015. márc. 27. 16:38
 12/28 anonim ***** válasza:
24%

Igen félig meddig irónia volt de én inkább túlzásnak mondanám aminek van valóságalapja

A cigány az sokkal nyugodtabban bűnözhet mint egy magyar és ha a magyar megvédi magát egy cigánytól akkor vigyáznia kell arra hogy nehogy komolyabb baja essen a cigánynak különben bajba kerülhet a cigányokat védelmező törvények miatt

2015. márc. 28. 19:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"Igen félig meddig irónia volt"

Teljesen, mert valóságalapja az zérus. De minden ilyen kérdés alatt megjelenik egy rasszista Vérpistike, akinek muszáj ezt beleböfögnie.

A kérdésre: Ha Béla tettlegesen köt bele Pistikébe, akkor jogos védelemről beszélünk, de annak is vannak határai. Annyi bizonyos, hogy Pistike nem köteles kitérni a támadás elől, de indokolatlanul nem lépheti túl az ellentámadás mértéke a támadásét. Az, hogy Pistike harcművészetet tanult ebben az esetben ellene dolgozik.

Ha valaki tapasztalatok nélkül szerel le egy támadót, és egy kicsit túllépi az arányosságot, akkor okkal védekezhet azzal, hogy felindultságból nem tudta felmérni, mit tesz. Ha viszont alapos önvédelmi képzést kapott, akkor elvárható lenne, hogy kartörés nélkül is leszerelje Bélát. Ha Béla karja eltörik, akkor így sokkal hihetőbb, hogy Pistike szándékosan, de indok nélkül törte el, ezért az már súlyos testi sértés lesz.

2015. márc. 28. 21:28
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Valóságalapja zérus?Hol élsz te,valamelyik álomországban?

Láttál te már egyáltalán cigányt?Költözz már mondjuk Miskolcra és nézd meg mi történik ha megfejelsz egy cigánykölyköt aki megakart téged késelni.Majd akkor megtudod mi a valóság.Addig is szép álmokat :D

2015. márc. 28. 23:13
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"Hol élsz te,valamelyik álomországban? "

1. Egy olyan országban, ahol cigányokkal vannak tele a börtönök. Tehát aki azt mondja, hogy a cigányok csak ejnyebejnyét kapnak, él egy álomvilgában.

2. Egy olyan országban, ahol cigányokat sokkal nagyobb arányban igazoltatnak, ahol cigányok sokkal gyakrabban kapnak pénzbírságot triviális dolgokért, és ahol rasszista indíttatású erőszakos cselekményért szinte kizárólag cigányokat ítélnek el.

2015. márc. 29. 09:23
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

Én sose mondtam azt hogy a cigányok csak ejnyebejynét kapnak.Én csak azt mondtam hogy velük sokkal elnézőbbek a rendőrök.Ahhoz hogy ők börtönbe kerüljenek ki kell rabolniuk a fél várost és el kell vágniuk legalább 3 torkot.De akkor is csak pár évet kell csücsülniük a börtönben

Azt nem tudom honnan veszed hogy a cigányokat sokkal nagyobb mértékben igazoltatnak.Én például ilyet még nem láttam. LOL és akkor mi van ha sokkal gyakrabban kapnak pénzbírságot?Szerinted kifizetik? :D

"rasszista indíttatású erőszakos cselekményért szinte kizárólag cigányokat ítélnek el"

Micsoda???Te biztos hogy a Föld nevű bolygón élsz?Épp az a baj hogy aki cigányt ver az RASSZISTÁNAK számít viszont ha cigány ver magyar embert az már persze NEM rasszizmus

Mostmár komolyan kíváncsi vagyok,légyszíves áruld már el hogy melyik városban élsz?És kérlek ne hazudj,őszinte választ kérek

2015. márc. 29. 20:27
 17/28 anonim ***** válasza:

Ennyi, feladom:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A Holdon élek.

2015. márc. 29. 21:27
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Az eredeti kérdésfeltevéstől kezd félrecsúszni ez a beszélgetés.

Megjegyzem az indexre, 444-re és társaira hivatkozni cigány-ügyben több, mint nevetséges. Végletekig elfogult, a tárgyilagosság látszatát sem keltő zugoldalak mióta számítanak hivatkozási alapnak egy vitában?

"cigányokkal vannak tele a börtönök".

Hát ja, talán nem kéne bűnözni. Cigánybűnözés nélkül élhetőbb lenne Magyarország.

2015. márc. 29. 22:56
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Jó most ezer esetből kifogtál 6-ot ami véletlenül a cigányokat részesítette hátrányban.De a legtöbb esetben igenis elnézőek a cigányokkal különben meglennének bélyegezve a rasszista jelzővel

De arra a kérdésre még mindig nem válaszoltál hogy melyik városban laksz továbbá valamilyen cigányvédő egyesületben dolgozol hogy ennyire véded a cigányokat?

2015. márc. 29. 23:59
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

"Jó most ezer esetből kifogtál 6-ot ami véletlenül"

Mondom, én feladom a fallal vitatkozást.

Mondom, a Holdon, a Clavius bázison élek, a Gyíkember Illuminátus tagja vagyok.

2015. márc. 30. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!