Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez esetben büntethet e a...

Ez esetben büntethet e a parkolóőr?

Figyelt kérdés

Tegyük fel van egy ételkihordó aki pont egy olyan helyre szállítja az ételt ahol csak fizetős parkolók vannak.Ebben az esetben ki kell fizetnie tegyük fel azt az 5 percet amíg eljuttatja az ételt a fogyasztóhoz (ami ugye szívás mert minimum fél vagy 1 órát kell fizetni még akkor is ha csak 10 percig lesz ott a vezető) vagy arra a kis időre leállhat e a parkolóba ingyen?Megbünteti e ezért a parkoló őr?Esetleg be lehet e vetni az elakadás jelző "trükköt"?Mit szoktak tenni ilyen esetben a futárok?

Már csak azért is kérdezem mertha egy betegszállítót képesek lekerékbilincsezni akkor eltudom képzelni milyen toleránsak lehetnek például egy futárral...

2015. márc. 24. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kell beállni a parkolóba, hanem tedd le a kocsit az út szélén. Elakadásjelzővel. Mindenki így csinálja, ahogy elnéztem. Még azok is, akik nem csak 5 percig pakolnak.
2015. márc. 24. 14:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát igen csak ha pont akkor megy arra egy rendőr akkor jól megszívja az illető.Azért kíváncsi vagyok arra hogy hivatalosan mit kéne tennie az ételfutárnak ebben az esetben ugyanis ha minden alkalommal kifizetné a parkolási díjat akkor éhen halna,így viszont szabálytalanságot követ el
2015. márc. 24. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
2: Az hagyján. Szerintem jelentősen megnöveli a szállítás időtartamát is.
2015. márc. 24. 14:28
 4/8 anonim ***** válasza:
A rendőr nem fogja bántani. Ők is rendelnek kaját. Nem mindegy milyet kapnak. Egy ilyen büntetés után menne a megköpdösött pizza az örsre...
2015. márc. 24. 15:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor az az eljárás, hogy megkérdezed a főnöködet. Ennek az is előnye, hogy ha aztán büntetést szabnak ki, akkor jogosan várhatod el, hogy ne neked kelljen zsebből fizetni, mert nem magánakció volt.
2015. márc. 24. 15:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha én ilyen munkát elvállalnék akkor biztosan megkérdezném a főnökömet csak akkor van szívás ha azt mondja hogy fizessem ki az én pénzemből minden alkalommal a parkolódíjat :D

Egyébként kevés a valószínűsége hogy pont akkor megy arra egy parkolóőr de kíváncsiságból megkérdeztem.Legtöbben úgy csinálják hogy elakadásjelzővel leállnak parkoló kocsik mögött (gondolván hogy addig csak nem akar kiállni onnan senki) vagy kapubejáró előtt.Én nem tudom melyiket tenném de az biztos hogy nem fizetnék a parkolásért,inkább kockáztatnék.Persze ha kiszúrnám a parkolóőrt akkor szólnék neki hátha nem kötne bele

Szerintem az lenne a legjobb megoldás ha normálisan beparkolnék bízván a szerencsében hogy abban az 5 percben csak nem jön arra egy parkoló őr

2015. márc. 24. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:
6: Rendőröket is már nem egyszer láttam így megállni egy-egy kajálda, vagy kocsma előtt. Én sem hinném, hogy basztatnának, csak az az öt perc tényleg annyi legyen.
2015. márc. 24. 16:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Azért a rendőrök és a futárok között van egy kis különbség.A rendőrök bármit megtehetnek
2015. márc. 24. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!