Magánterületen- magánházban büntethet a NAV vagy bármilyen szerv, ha ott rendszeresen akár minden nap italozok a barátaimmal?
Szerintem se félj a NAV-tól :))
Sőt! A BKV ellenőrökre is sz.rhattok magasról ha saját területen nincs bérletetek!
A rendőrségtől már annál inkább :))
Lévén hogy az ő hatáskörük! Ha meg zajongtok és feljelentenek titeket akkor megy a pénzbüntetés...
Miért ne lehetne?Persze ha nem társasház ahol van némi házirend. Jóhogy már enni sem(lakoma)lehet a barátokkal.
Ha így lenne nem volna ennyi családon belüli erőszak,gyerekverés mert a közeg intézkedhetne,de magánügyre való hivatkozásra nem intézkedik.Csak ha feljelentés megy vagy vérfolyik.
Mikor az italt megvásároljátok a boltban, kifizetitek utána a jövedéki adót és az ÁFÁ-t. Innentől kezdve a NAV-nak semmi beleszólása az ügybe, az ital után minden adót leróttatok.
Magánterületen fogyasztjátok az italt, tehát a rendőrség nem tud belekötni, hogy közterületen mit csináltok. Ez is kilőve.
Ha minden este isztok, azt sem fogja büntetni a rendőrség, de csak akkor, ha nem zavarjátok mások nyugalmát. Vagyis ha úgy óbégattok, hogy zeng bele az utca, esetleg az összehányt kukát tartalommal együtt átdobjátok a szomszédhoz, akkor már jön a csendháborítás, garázdaság és egyebek. De ha tudtok anélkül bulizni, hogy közben katasztrófa sújtotta övezetet alakítotok ki magatok körül, akkor ez sem baj.
Egy dologra kell vigyázni: azon kívül, hogy az italra valót összeadjátok, az ingatlan tulajdonosának semmiért sem szabad pénzt kérnie. Vagyis nem kérhet pénzt a szállásért, közüzemi szolgáltatásokért, mert onnantól kezdve rá lehet bizonyítani, hogy üzletszerűen nyújtott szolgáltatást (hiszen ha fizet valaki az ottlétért, az szállóvendég is lehet), ami után nem adózott.
Ekkora hülyeséget régen olvastam :D.
Ne félj !
Ha nagyon hangosak vagytok, akkor házirendsértésért a házmester szólhat, max kijönnek a rendőrök és hangoskodásért szólnak, de nem állítanak elő úgy sem. Volt olyan család akik rendszeresen órdibáltak egymással mert egyikük debil volt, ki is kellett hívni a rendőrséget, de semmit nem csináltak, megmopndták hogy amíg vér nem folyik nem is csinálhatnak !
Ne aggódj ilyen hülyeségek miatt, a szomszédod irígy ! Max hívd meg őt is.
Íme a kérdező eredeti kérdése:
"Úgynevezett "lakáskocsmát" nyitottam pár hónapja. Lehet nálam dohányozni, olcsóbban inni mint a hivatalos kocsmákban. Teljesen zárt vendégköröm van esténként a saját lakásomban. Ehhez ugye semmi köze nincs az ANTSZ-nek és NAV- nak?
A barátaimmal csak bulizhatok már akár minden este a lakásomban? Az italokért természetesen nem fizet senki mert mindent közösen veszünk meg! (Elvileg.) A gyakorlatban persze ez nem így működik.
ma 10:28"
És a rendkívül kulturált kommentje:
"A kérdező kommentje:
Íme a válaszok amire vártam se..fejek!
Kategória: Politika > Törvények, jog
A kérdés
Magánterületen- magánházban büntethet a NAV vagy bármilyen szerv, ha ott rendszeresen akár minden nap italozok a barátaimmal?
Bulikat rendezünk egy teljesen zártkörű társasággal. Az italokat közösen vásároljuk, és közösen fogyasztjuk el.
Még nem adtál meg a kérdésedhez kulcsszavakat!
ma 14:02 Privát üzenet Kérdés kiemelése Tetszik
A válaszok
Attól függ, vásárláskor fizettetek-e jövedéki adót.
A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4 ma 14:10 Privát üzenet
A NAV azért sem büntet, ha lenyúlsz 3-4 Audit az utcáról és elkapnak emberölésért. Ne aggódj.
A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/4 ma 14:14 Privát üzenet
Szerintem se félj a NAV-tól :))
Sőt! A BKV ellenőrökre is sz.rhattok magasról ha saját területen nincs bérletetek!
A rendőrségtől már annál inkább :))
Lévén hogy az ő hatáskörük! Ha meg zajongtok és feljelentenek titeket akkor megy a pénzbüntetés...
# 18/18 Időpont ma 14:28"
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..
A kérdező privát üzenete, melyben kipontoztam egyes részeket, mert a trágárságszűrő nem engedte elküldeni:
"Az üzenet küldője: hadi szilárd
Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló
Az elküldés időpontja: ma 16:21
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Úgynevezett "lakáskocsmát" nyitottam pár hónapja. Lehet nálam dohányozni, olcsóbban inni mint a hivatalos kocsmákban. Teljesen zárt vendégköröm van esténként a saját lakásomban. Ehhez ugye semmi köze nincs az ANTSZ-nek és NAV- nak?
"A két kérdés nem ugyanaz: "Magánterületen- magánházban büntethet a NAV vagy bármilyen szerv, ha ott rendszeresen akár minden nap italozok a.."
Az üzenet szövege: valamit kérdeztem te meg nem értetted mert s...fej vagy4 nem értetted a lényeget mert te is egy elvarázsolt fidezses b.zerátor lehetsz. ennyi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!