Egy órán belül hány alkalommal büntethet meg a parkolóőr?
A mai napon történt, hogy elfelejtettem új parkolójegyet váltani. Ahogy "kellett", meg is büntettek, de egymás után kétszer. Egyszer 15:13 perckor, egyszer pedig 15:15-kor. Úgy tudom, hogy a szabályok szerint egy órán belül csak egyszer büntethető az autós, hiszen ezzel a lendülettel, akár percenként megbírságolhatna a parkolóőr. Az egyik bírságot be is fizetném, de a másodikat már nem. Nem tartom jogosnak. Tudna valaki segíteni, hogy ennek hol találhatom meg a jogi hátterét írásban (pontos jogszabályok a parkolásra és a bírságolásra vonatkozóan)? Ez már a második eset, hogy kétszer bírságol meg a parkolóőr, 5 perc alatt. Kicsit tele van már a hócipőm!
Köszönöm előre is a segítséget!
Viki
Szia Viki!;)
Hát nem lennék a helyedben. Itt Veszprémben velem ilyen még nem történt meg, de mivel "jógyerek" vagyok,így tudok neked legközelebbre adni egy tanácsot,ha lesz hó.
Tartsál magadál mindig egy lapátot, és szórd tele a szélvédődet hóval!(NEM VICC) :D
Így az ellenőr NEM BŰNTETHET meg,mivel NINCS joga a szélvédődhöz nyúlni!;)
Ha beválik, meghívhatlak valamire? :)
Egészen pontosan egy parkolási cikluson belül csak egyszer büntethet. Magyarul ha a várakozási övezet 2 órás akkor 2 óránként, ha 3 akkor 3 óránként. Ezt az időadatot a parkolási övezet elejét jelző tábláknál tüntetik fel kiegészítő táblán.
A parkolóőrök minden nap kapnak egy útvonaltervet. Amikor azt megtervezik, figyelnek arra, hogy minden körzet szépen "körbe legyen ellenőrizve", mondjuk másfél óránként. Persze néha előfordul, hogy átfedés van kettő régió között, és két őr is elmegy egy-egy helyen 5 percen belül. Ha az ellenőr ott lát egy mikuzacsit, elvileg megnézi mikori a büntetés, és ha túl van a maximált várakozási időn, kitesz mégegyet. Persze ha hideg van, vagy csak olyan kedve van, nem nézi még úgy teszi ki. Amit kérdeztél, hogy hol van írásban, ugyan nem tudom, de bent a társaságnál meg kell tudják mutatni azt Neked.
Én a helyedben vagy bemennék a társasághoz, és ott rendezném, vagy ha nagyon nem akarsz bemenni, befizetném a büntetés ideje szerinti korábbit, és azt megőrizném életem végéig.
Ha elkerülni szeretnéd a jegyváltást marad a havas javaslat, vagy van egy nyárra is alkalmazható megoldás, amit jómagam is alkalmazok. Vettem egy autóponyvát nagyjából 1 havi parkolási díjért (vagy ha jobban tetszik 4 bünti áráért) és letakarom az autót, 5 perc, és könnyedén fel tudom tenni illetve le tudom szedni egyedül is kb. 2 perc alatt. Bevált ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!