Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fegyvertartási engedély?

Fegyvertartási engedély?

Figyelt kérdés

Fegyvertartási engedéllyel kapcsolatban lenne néhány kérdésem!

Szeretnék beruházni egy karabélyra (AR-15) és azt lőtéren használni, mi ennek a menete?

Amit én gondoltam, hogy először is beiratkozok egy lőtérre, ahova járok majd kb. 1 évig és ahol elvégzek egy fegyverkezelési tanfolyamot, mert mégis csak fegyverekről van szó. Utána elvégzem a pszichológiai és az alkalmassági vizsgákat és meg is vagyok, vagy hogy megy ez?

Mielőtt leszólnátok, hogy taknyos 12 éves vagy és inkább menny tanulni, előre megválaszolnék néhány dolgot.

25 éves vagyok, vagyis nagykorú magyar állampolgár

Igen, tudom hogy drága mulatság ez, te valaki drága maketteket gyűjt, valaki egy repülőgép modellre költ el több millió forintot, nekem egy saját fegyver kellene, amivel bármikor lemehetnék a lőtérre szórakozni.

Előre is köszönöm a válaszokat és az esetleges helyesírási hibákért is elnézést kérek, mobilról írtam.

2015. márc. 19. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Sport- vagy vadászfegyverre lehet fegyvertartásid, katonaira nem. Menj el katonának, akkor lőhetsz ilyenekkel.
2015. márc. 19. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sportfegyverként kaphatsz rá engedélyt. Automata fegyvert nem lehet sportfegyverként tartani, karabélyt pl igen.

A menete kb az, amit leírtál.

2015. márc. 19. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1. SOK pénzt gyűjtesz.

2. Elmész egy lőtérre és csatlakozol egy sportlövész szövetséghez.

3. SOKAT lősz,majd indulsz minősítő versenyeken és meglövöd a versenyzői szintet.

4. Kérvényezed az ajánlást a szövetségtől.

5. Kialakítod az otthoni tárolóhelyet,megcsinálod a sportorvosit,a zsaruknál a papírmunkát.

6. Megrendeled a boltban és vársz amíg meghozatják.

7. NAGYON-NAGYON odafigyelsz magadra!!!! Elég egy komolyabb szabálysértés és ugrik a tartási engedély!!!

8. Rendszeresen meglövöd a minősítő versenyeket,ha nem a sportszövetség visszavonja az ajánlást és ugrik a fegyver.

2015. márc. 19. 22:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
9. Ez a nulláról indulva minimum 3-4 év!!!
2015. márc. 19. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépés teljesen jó, ott pedig úgyis elmagyarázzák majd a többit. De lényegében az, amit leírtál. Fegyverismereti -> pszichológiai -> minősítés az adott fegyverre.

Gépkarabélyra viszont nem fognak engedélyt adni, max. átalakított verzióra, ami nem képes sorozatlövésre.

2015. márc. 19. 22:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az hogy versenyezni kell, nem is gondoltam, de belegondolva, nem is olyan nagy baj az, ha már sportként gondol erre az ember, akkor miért ne mérje össze a tudását másokkal :D

Azt tudom, hogy sorozatlövő fegyvert csak katonai és rendvédelmi szervek birtokolhatnak, de nem egy két honlapon láttam AR 15-öst, meg Sig Sauer-t, amik karabélyok, csak nincs rajtuk sorozatlövő funkció, csak 1-es lövés!

2015. márc. 19. 23:42
 7/7 anonim ***** válasza:

5.-nek

Egyrészt: Szinte az összes automata fegyvernek van úgynevezett "polgári változata". Nem kell őket átalakítani.

Ezeknek a polgári változatoknak az első és legszembetűnőbb jellegzetessége az, hogy a tűznemváltó kar két állású. (biztosított és egyes lövés) Sem teljes sorozat, sem rögzített sorozat leadására nem alkalmasak.

Másrészt: Az AR-15 az M16-os polgári változata. Sorozatlövésre alapból nincs lehetőség, csak egyes lövésre. (legalábbis gyárilag, az már más kérdés hogy tele van a net olyan leírásokkal hogy hogyan lehet belőle automatát csinálni)

Kérdezőnek: Lehet hogy furának tűnik amit mondok, de azért fogadd meg a tanácsom. Az engedélyt nem lesz nehéz megszerezni, mert ha mindent jól csinálsz, akkor 2 év múlva haza tudod vinni a fegyvert. Az engedélyt megtartani lesz nehéz.

-Ha a környéken történik egy fegyverrel elkövetett gyilkosság/lövöldözés, akkor hozzád mennek ki először és utánanéznek az alibidnek.

-A hatóságok ott próbálnak meg keresztbe tenni a fegyvertartóknak, ahol csak tudnak. Nagyon kevés helyen állnak hozzá normálisan a fegyvertartókhoz.

-Ha csak egy kis stiklit is elkövetsz akkor már ugrik a az engedélyed és a fegyvered is.

Próbálj meg az engedélyedre úgy vigyázni mint a szemed világára és mindig legyél feddhetetlen.

2015. márc. 20. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!