Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A légfegyverekhez, jelen...

A légfegyverekhez, jelen esetben légpisztoly, kell fegyvertartási engedély?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy légpisztolyt (CZ 75D COMPACT), amit meg szeretnék venni, illetve rendelni. A tartásához kell engedély? A légpuskákról hallottam, hogy ahhoz nem kell fegyvertartási, viszont a légpisztolyokkal nem tudom mi a helyzet. Köszönöm

2014. okt. 6. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Már miért kellene?
2014. okt. 6. 20:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Amennyiben a csőtorkolati energiája nem haladja meg a 7.5J-t, úgy nem kell rá engedély.
2014. okt. 6. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Bableves.
2014. okt. 6. 20:28
 4/5 A kérdező kommentje:

Szuper, nem haladja meg.. messze van tőle. Köszönöm!!

A bablevest is.. finom volt!!

2014. okt. 6. 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak ne "buzeráld". A dupla rugó, mókolt elsütő stb... után igen könnyen átlépi a 7,5J-t és ha a kertben csattogásért felnyom egy aljas szomszéd (napi eset) és szakértőhöz került akkor lőfegyverrel való visszaélés lesz belőle.

Mert egyből ráirják, hogy lőfegyver ha 7,5J felett van, plusz lőfegyvert készítettél házilag ami szintén BTK tétel. Szóval letöltendőt kockáztatsz vele.

2014. okt. 20. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!