Hol találok olyan jogszabályt, ami alapján a kozmetikusok illegálisan szurkálnak injekciókat a paciensekbe?
"Tudtommal csak orvosok juttathatnak be anyagot injekción keresztül a testbe"
Rosszul tudod! Bárki beadhat, aki megfelelő tudással rendelkezik hozzá.
A vénás injekció már más kérdés, ahhoz már szakápolói képesítés kell minimum, de orvosi ahhoz sem.
1. A mezoterápiát kétféle hosszúságú tűvel lehet végezni; a kozmetikusok CSAK a rövidebb fajtával végezhetik. A hosszabb fajtát CSAK orvosok (bőrgyógyászok) használhatják.
2. A mezoterápia során ejtett apró tűszúrások mikrosebeket ejtenek a bőr FELSŐ rétegén, így juttatják be a hatóanyagokat. Az alsóbb bőrrétegeket nem érik el a pici tűk, plusz szerintem még azokban sem lehetne úgy "félreszúrni", hogy az életveszélyes legyen.
(Amúgy sem tudom igazán értelmezni, hogy érted, hogy "félreszúr"; egy megadott felületen/területen görgeti a kozmetikus azt a hengert vagy mit, arcon/homlokon, a szemkörnyéken viszont nem.)
Kedves 1., 2. és 4. Ti beszéltek hülyeségeket: "Az Aqualyx (epesav, amit mezoterápiában kozmetikusok is használnak) injekciókat kizárólag képzett, az eljárásban jártas orvos adhatja be a pácienseknek."
"A zsírbontó kezelés hámon áthatoló, injekciós vagy kanültechnikát igényel, kizárólag orvos végezheti! Az Aqualyx injekciókat mindezek fölött csak speciálisan képzett, az eljárásban jártas orvos adhatja be a pácienseknek."
Valóban nem annyira hatásos, mivel nem tudják olyan mélyre eljuttatni a hatóanyagokat. De teljesen hatástalannak sem mondanám, hiszen mélyebbre jutnak a hatóanyagok, mintha csak a bőr felületére rákennék.
A YouTube-on is vannak mezoterápiás videók, random választottam egyet:
https://www.youtube.com/watch?v=XatMP4me3oM
A legelején amit látsz, az egy bőrcsiszoló, ezzel távolítja el a kozmetikus a legfelső, elhalt részeket. (Sokkal hatékonyabb, mint az otthoni arcradírozás.)
Aztán kb. 0:50-től láthatod a folyamatot: egy kis görgőszerűséget mozgat a páciens arcán, ez a dermaroller, sok-sok tűvel, ezzel ejti a mikrosebeket. Ha megfigyeled, időnként egy fecskendőből hatóanyagot fecskendez a kezelendő felületre; de abban vagy nincs tű, vagy ha van is, nem szúrja be a bőr alá.
A legvégén van egy rész, ahol egy nagyon pici tűvel beleszúr a hölgy tokájába; erről a kezelésfajtáról nem tudok nyilatkozni, ezt nem ismerem. De szépségszalonok honlapján találtam leírást erről a zsírbontós cuccról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!