Külföldön élek, de pár nap múlva lejár a 3 hónap
amit itt lehetek, vagyis illegalisan fogok itt tartózkodni,
ha kiderül és kitoloncolnak, Magyarországon milyen
büntetésre számíthatok?
Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy milyen büntetéssel járhat ? (Pénz, börtön stb)
Erről van valahol valami információ vagy törvény? EU-ba vagyok amugy.
Amennyire tudom magyar állampolgárként addig maradsz EU-s országban amíg kedved tartja, de lehet én tudom rosszul.
2013. nov. 15. 19:18
2/9 anonim válasza:
Nem fognak kitoloncolni. EU-s állampolgárként abban az EU-s országban tartózkodsz, amelyikben akarsz... annyit, amennyit szeretnél.
2013. nov. 15. 19:54
3/9 A kérdező kommentje:
En ugy tudom hogy x hónapot toltethetek ugy hogy nincs bejelentett lakcimem/ legális munkám utánna elkell hagynom az országot.
Megis találtam 90 napig bejelentési kötelezettség nélkül utánna viszont a helyi rendőrségen be kell jelentkezni!
De akkor legyen csak az a kérdés, hogyha így lenne milyen szankciókkal járhat itthon?
2013. nov. 15. 20:28
4/9 anonim válasza:
De hol laksz? Ha van szerződésed bejelentkezhetsz a lakásba és addig maradsz amíg akarsz. Munkádnak nem kell lenni, ha pénzed van, maradsz amíg akarsz.
Amerre én élek, a svéd meg egyéb északi nyugdíjasok errefelé telelnek. Simán itt vannak ősztől tavaszig.
2013. nov. 15. 21:42
5/9 anonim válasza:
De nem érted, hogy nem toloncolhatnak ki az országból, mert uniós állampolgár vagy?
2013. nov. 15. 21:59
6/9 A kérdező kommentje:
Francia országban , es sajnos nincs bejelentett címem,egy ismerosnel lakom, alkalmi munkám van az se hivatalos, csak a szomszédoknak gyanús vagyok.
De a kérdés ha kiderül és haza kell mennem, MO-on számíthatok valami büntetésre?
2013. nov. 15. 22:02
7/9 anonim válasza:
Nem. Es nem ertem min aggodsz, a hataratlepest nem regisztraljak, tehat senki nem tudja bebizonyitani, hogy nem jarsz haza havotna kocsival.
Az otttartozkodasoddal szerintem semmi gond, az illegais munkavegzessel elkaphantnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!