Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beköltöztek a házamba illegáli...

Beköltöztek a házamba illegálisan, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit tegyek mert olvastam olyat is hogyha odamegyek mint tulaj akkor is engem visz el a rendőr mert a bentlévőnek nagyobb a joga. Mondtam nekik hogy maradhatnak is akár ha lakbért fizetnek, de nem hajlandóak semmire.

Ilyenkor mik a jogaim?

2015. jan. 24. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Kihajíttatod a rendőrséggel, hiszen illegálisan vannak ott, nincs érvényes bérleti szerződésük.

Akkor kellene félned, ha kiadtad volna nekik az ingatlant, nyugodtan dobasd ki őket a rendőrséggel.

2015. jan. 24. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

Az amit az 1. ír.

KIVÉVE ha a kedves család C-tipusú állampolgárok, ebben az esetben az a ház nekik KIJÁR!

Ha még ki is paterolja a rendőrség őket, az biztos, hogy betörik még aznap este az ablakodat, és nagyvalószínűséggel leszúrnak majd egy este, ordítozás és fenyegetőzés minden éjjel, kell ez neked?

Inkább mondj le a házról és költözz el az országból, ha ez a helyzet. Ha nem C tipusú viszont, akkor nincs gond, rendőrség kiviszi őket és elvan rendezve.

2015. jan. 24. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

"hogyha odamegyek mint tulaj akkor is engem visz el a rendőr mert a bentlévőnek nagyobb a joga."

Ilyen hülyeséget még nem hallottam

2015. jan. 24. 13:36
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, kevered a szerződéses bérlőkkel, amit te említettél, az illegális lakásfoglalókra nem vonatkozik.
2015. jan. 24. 13:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 27. 11:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Az illegális lakásfoglalót nem illeti meg ugyanúgy a bentmaradás joga mint a szerződéseset?

Mert sokan abszolút nem kötnek szerződést, még se tudják kidobni a bérlőt ha baj van..

2015. jan. 27. 11:42
 7/7 anonim válasza:
Sokan az adómentesség miatt kötnek olyan szerződést hogy ingyen adják oda de közben persze fizetnek csak így nem kell bejelenteni és ha ez kihasználják a bérlők és nem fizetnek akkor évekig tart kirakni őket
2015. jan. 27. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!